Aké strešné okná namontovať? Velux, Fakro alebo Roto?

Profilova fotka
Ahojte, chcem sa opytať na značku strešných okien. Neviem sa rozhodnúť medzi Velux, Fakro a Roto. Velux sú vraj najdrahšie a čo sa týka kvality tak vraj nie su to čo bývali kedysi a nedočítal som sa veľmi o hodnotách prestupnosti svetla a tepla. Fakro su vyrábané vraj Poliakmi a vraj nie sú najkvalitnejšie a Roto sa mi zdá tiež dosť drahé možno drahšie ako Velux, ale je tam možnosť aj plastoveho vyhotovenia. Tak budz mudry :D Ake sú ideálne hodnoty parametrov Uw a Ug do domu ktorý má obvody ytong YQ hr. 500 ? A ak budú krokvy od seba vzdialené 60 cm, dá sa tam namontovať v pohode okno šírky 55-56 cm ? Alebo je potrebne trošku rozšíriť vzdialenost krokiev v miestach kde pojdu okna ? Dakujem za vase názory.
Odpovedať
my máme 4 velux otočno - kyvné. za mňa spokojnosť. máme ich 6 rokov
Odpovedať
Profilova fotka
a ake mate ? typ aky ? standard alebo nieco lepsie ?
Odpovedať
@misulko_18 nie su to co vybali, vraj poliakmi hento tamto... a co ked robia poliaci? Mam velux su normalne, otazka je skor preco stresne okna, ak ich ozaj nepotrebujes nedavaj, je to na hovno vec uz z principu.
Odpovedať
Profilova fotka
Plastové vyhotovenie má v ponuke aj VELUX (oplastovaný drevený profil). Výber tepelno-izolačných vlastností okna závisí aj od iných konštrukcií (izolácií) stavby (zateplenie strechy, podlahy), t.z. je dobré poznať celkovú energetickú bilanciu stavby, aby sa stavebník vedel rozhodnúť či investovať napr. do strešných okien v trojskle. Uw bežného dvojskla sa pohybuje okolo 1,3 W/m2K a Ug= 1,1 W/m2K. Uw trojskla 1,0 W/m2K a Ug 0,7 W/m2K. To okno šírky 55 cm sa tam dá namontovať, ale je to tak akurát (ešte treba počítať s izoláciou rámu okna po obvode 2-3cm na každú stranu).
Odpovedať
Profilova fotka
@stresneoknaeshop a podla vas je az taky velky rozdiel v okne s U(1,3 a 1,1) a U(1,0 a 0,7) ? a cenovy rozdiel je aky ? ROTO plastovy 3-sklo s hodnotami U (0,8 a 0,5) stoji okolo 600 euro aj so zatepl. tesnenim, sa mi to zda astronomicka suma.
Odpovedať
Ked sme toto riesili tusim 4 roky dozadu, tak moja podmienka bola 3-sklo a bezudrzbovost. Vtedy tuto podmieknku splnalo jedine Fakro, malo plne plastove s trojsklom. Velux v tej dobe nerobilo poplastovane s trojsklom. Za tie 4 roky sme nemali ziaden problem s Fakrom.
Odpovedať
Profilova fotka
@misulko_18 ten rozdiel práve záleží od celkovej energetickej bilancie stavby. Zjednodušene sa to dá vysvetliť, že ak je zvyšok stavby zaizolovaný "slabšie" tak sa neoplatí investovať do trojskiel, resp. je v tomto zmysle rozdiel medzi U dvojskla a trojskla malý. Ak je zvyšok stavby zaizolovaný lepšie, "oplatí" sa teda investovať aj do lepšej izolácie okien a v tomto zmysle je už rozdiel U medzi dvojsklom a trojsklom vačší..
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna nestoji za to vysolit za okno 600 eur, ked sa da kupit podobne za cca 350-400 Velux GLU standard 55x78 - 203,78E + tesn. lemovanie U(1,3) 66x118- 251,56E Velux GLU standard plus 55x78 240,16E + tesn. lemovanie U(1,1) 66x118 - 296,40E
Odpovedať
@misulko_18 to netuším. kupovali sme tie najkvalitnejšie čo v tej dobe boli. ešte neboli trojsklá. to viem isto.(neviem či už teraz sú)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?