Aké okná do bytu na 8. poschodí zatepleného paneláku (vietor, slnko) v Petržalke a od ktorej firmy?

Kupujem byt na 8. poschodí zatepleného paneláku v Petržalke v úplne pôvodnom stave. Drevené okná sú v dezolátnom stave a chcem ich vymeniť za plastové. Mám asi desť ponúk, prešla som rôzne fóra a poradne a už som z toho totálny jeleň. Mali by vraj byť pevné, lebo tam fúka, stačí vraj dvojsklo, lebo to nie je pasívna stavba, mám ponuky od firiem ako napr. Slovaktual v BA, Demter mivero z Nitry, Oligo, RI okná Nitra, Sojka zo žiliny atď. Vychádza mi to na nejaký Salamander Blue.., Gealan a pod. Čo si o tom myslíte? Ďakujem za názory odborníkov aj skúsenosti "obyčajných ľudí". ;-)
Odpovedať
Mas to uplne jedno. Na 8 poschodi ani auta tak nepocut, vietor tam je stale, ale ze by islo okna vyvalit, to sa stava tak 2-3x do roka.
Odpovedať
Ja by som dal trojsklo ak by už nebol veľký rozdiel v cene. Ale na tak malý byt by to nemala byť až taká veľká pálka. Ak máte zasklený balkón alebo rolety tak balkónové ti budú stačiť dvojsklo. Pri dvojskle bude väčšia pravdepodobnosť ,že sa ti budú rosiť z vnútornej strany ako nám v zime.
Odpovedať
trojskla dobre izolujú nie len teplo, ale aj zvuk. Vietor, ak nebývaš v mrakodrape, vôbec nerieš. Aj na 24 poschodí sa montujú normálne okná. Určite trojskla, ja by som už z dvojsklom vôbec neuvažoval. Rámy aké sa ti páčia od 4-5 komorových vyššie.
Odpovedať
Pozor na dodávateľa plastových okien RAVI Slovakia okná - dvere, Stavbárska 40, 821 07 Bratislava. Sú totálni fušeri a ignoranti, zlé zameranie a hlavne nekvalitná montáž, nedostatočné kotvenie, chýbajúce prvky kovania, netesnosti, zle zamerané aj siete proti hmyzu, nedostatky potvrdené aj súdnym znalcom. Po reklamácii alibistické a technicky nezmyselné výhovorky, neustále odkladanie termínu obhliadky a odstránenia chýb. Okná sú stále v záruke a reklamácia nie je vyriešená od decembra 2014.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?