Ake mate skusenosti s plastovymi, hlinikovymi a drevenymi vchodovymi dvermi?

Prave sa rozhodujeme medzi dverami. Kedze dvere budu mat rozmer 250cm na vysku a 150cm na sirku, potrebovali by sme hlavne dvere s dobrymi izolacnymi vlastnostmi nakolko su velke. Troska sa bojime ist do plastovych, tak zvazujeme medzi drevenymi a hlinikovymi. Vchod je umiestneny na severovychod.. Prosim tych, co maju skusenosti.. Dakujem
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ahoj, my sme si zvolili alternatívu drevenu, aj my mame velke vchodove dvere a skombinovali sme ich s bocnymi svetlikmi. Drevo sme si vybrali dubove, zatial ich mame par tyzdnov, neviem posudit do buducnosti co bude, ale vyzeraju skvelo a dufam ze budu aj poctivo sluzit. Dali sme si ich robit firme unistol.
Odpovedať
@sekynka mam plastove kamarat ma plastove 15 rokov na juh biele otvaraju sa zatvaraju sa funguju, doma sme maliz elezne 20 rokov fungovali, mame dome drevene cca 10r +- funguju, na garazimam hlinuikove funguju, chodil som do budovy kde boli hlinikove roky,. fungovali. Daj na co mas a co sa ti paci, vyhjody nebvyhody poznas ak nepioznas napis. Mozes ocakavat rady ze najslepsia a jedioa moznost je drevohlinik resp hlinik, neni to pravda.
Odpovedať
Profilova fotka
@sekynka ja mám od www.danaj.sk spokojnosť zatiaľ
Odpovedať
co poviete na drevar?
Odpovedať
Profilova fotka
@sekynka Myslím, že o vchodových dverách niečo viem - mal som aj drevené, aj plastové a teraz aj hliníkové... :-) Pri rozmeroch "250cm na vysku a 150cm na sirku" je nebezpečenstvo tvarovej nestálosti. Keď sme plastové doladili, aby sa dobre otváralo a aby nezadrhávalo kovanie v lete, už v zime to nebola pravda. Drevené z masívu sa vedia tiež pekne pokrútiť. Stačia 2-4 mm a už zadiera celoobvodové uzamykanie... Hliníkové sa nám osvedčili najviac. Masívne, stabilné, tvarovo a rozmerovo najstálejšie - prvku kovania a uzamykania neštrajkujú ani pri - 20°, a ni pri +30°C. Tým ale nechcem povedať, že drevo, alebo plast sú zlé. Akékoľvek súčasné dvere sú predsa neporovnateľne lepšie než také, čo sme tu poznali pred rokom 89... ;-)
Odpovedať
@leonardom dakujem za nazor. Neviem sa totizto rozhodnut, nakolko dvere su velke.. viem, ze chceme svetlik po boku a aj hore. Momentalne su tam stare neviem ci zelezne, ci hlinikove, ale ide od nich velka zima. Preto ak investujeme, nechcem len na 5 rokov, ale chcem, aby tie dvere nieco vydrzali. Ale citala som, ze hlinikove su trvacne, ale zase zima od nich ide... preto prijmem kazdu skusenost. s drevenymi nemam skusenost ziadnu...
Odpovedať
@sekynka profily mavaju rozne sirky a rozne vyplne, treba sa preto riadit aj (hlavne) technickymi parametrami ponukanych dveri, lebo je to investicia aj na niekolko desiatok rokov, ine dvere pouzijete na kancelarske priestory a ine na rodinny dom, na druhej strane ak tam budete mat zadverie, tak je to zase nieco ine.
Odpovedať
Profilova fotka
několik našich známých má s plastovými dveřmi problém (drhnou, táhne jimi, nejdou zavřít, atd.) a neustále k nim někdo jezdí dveře seřizovat... takže toto rozhodlo o tom, že jsme šli do hliníku - máme je cca 3 roky a od montáže žádný problém. Před rokem měnili dveře rodiče a taky dávali hliníkové (zatím též bez problémů).
Odpovedať
@sekynka Ak si dáš hore a naboku svetlík, tak samotné dvere nebudú veľké a to je dôležité.Ak sa Ti otvárajú dovnútra,tak sa dvere aj so svetlíkmi dajú spraviť v jednom kuse, čo je krajšie a efektnejšie ako delené zvlášť dvere a zvlášť svetlíky, spojené dokopy pri montáži.
Odpovedať
@catt82 a nie su studene tie hlinikove dvere? Aj mate nejaku vypln v tom hliniku?
Odpovedať
@slavikjs musia byt delene, lebo 250 na dlzku a 150 na sirku si neviem predstavit.. :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stowasser nemaju zadverie,len bude nad nimi strieska ;) . Velmi sa mi pacia drevene, len nemam s nimi skusenosti ziadne.. ci su tepelnoizolacne... a potrebujeme velky rozmer,tak neviem co to po case spravi..
Odpovedať
Profilova fotka
@sekynka jak studené? Nikde se nic nerosí nebo tak... Nemáme s nimi opravdu žádný problém. Jinak ty dveře nejsou celohliníkové - hliníkový je pouze rám nebo jak to říct... výplň je HPL
Odpovedať
@sekynka ja osobne by som isla do hlinikovych alebo drevenych.plast nie
Odpovedať
@lucabrasi boli ste s nimi spokojni?ma dobre meno tato firma?
Odpovedať
@sekynka V plaste existuje systém, nie všetci ho robia a dá sa urobiť len pri dverách dovnútra otváraných, že výsledok je v jednom kuse.Posielam Ti foto ako príklad pre obidva spôsoby. Je v tom aj vizuálny rozdiel. Tie z jedného kusa sú elegantnejšie.
Odpovedať
@catt82 pozerla som album, mate len dvere, bez svetlika. My mme aj na vrchu aj z boku a obavam sa, ze hlinikove budu studene
Odpovedať
@slavikjs tie hnede, to su pekne, spodok je v rovine. tie sive su v jednom kuse, ci tie hnede?
Odpovedať
@childuska mozem vediet, preco ste dali prednost drevenym pred hlinikovymi? tiez ma to taha k drevenym, neviem ako bude pracovat drevo pri tych rozdielnych teplotach-zima-teplo
Odpovedať
@sekynka v jednom kuse sú tie hnedé. Princíp je taký, že hliníkový prah prebieha aj popod bočný svetlík, zvisle a vodorovne sú medzi dverným krídlom a svetlíkmi stĺpiky a to všetko umožňuje,aby to bolo ako 1ks. Tie šedé sú poskladané z 3 kusov, teda dverné krídlo v ráme + prísvetlík + nadsvetlík.Sú to vlastne 3 rámy spojené do jedného celku a medzi nimi sú spoje. Prah prebieha len pod dverami.Ako vidíš na tých šedých, nedá sa tam vyhnúť odvodňovacím drážkam, ktoré sú opatrené šedými krytkami, kdežto pri tých hnedých je odvodnenie spredu neviditeľné. Sytém z jedného kusa vyzerá veľmi dobre a dá sa urobiť len v prípade, že dvere sú dnu otváravé. Oboje dvere sú plastové. To isté by malo ísť aj v hliníku.
Odpovedať
@slavikjs kolko mozu stat take dvere? dnes som dostala cenovu ponuku na drevene 3300e. nie je to troska vela?
Odpovedať
@sekynka k cene drevených sa neviem vyjadriť.Ale plastové v profilovom systéme z tých lepších a s okrasnou výplňou hr.44mm a nerezovým madlom cca 1500-2000€
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?