2-sklo vs 3-sklo na JZ strane ??

Chcem sa informovat ci sa oplati dat na juhozapadnu stranu skor 2-sklo alebo 3-sklo. Ide o to ze cely den mi na tu stranu svieti slnko a 3-sklo teplo zo slnka vraj neprepusta (alebo nie az tak ako 2-sklo) -jasne izoluje lepsie 3-sklo Ug-0.6 ( 2-skloUG=1.1), ale ak chcem vyuzit prehriatie slnka tak neviem ci tie straty u 2-skla vykompenzuju teplo ktore ziskam zo slnka -na JZ strane bude aj fran. okno 3m dlhe cize velka plocha -cena tu nehraje rolu - tu mi ide o efekt.. - ked sa pytam su dva tabory nazorov tak fakt neviem..
Odpovedať
@pby http://clanky.zdravydom.sk/c1862/ uzitocny clanok, kde autor vysvetluje aj preco 3sklo a nie 2sklo
Odpovedať
@blacklady super diky ! nieco naviac som sa dozvedel :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pby no neprepusta ako neprepusta, mam vsade 3 sklo a von moze byt aj -10C a doma mam 27C bez kurenia ak svieti slnko :), takze jednoznacne 3sklo.
Odpovedať
to dvojskla ešte predávajú?
Odpovedať
Len hlupak da 2sklo. A neni 3sklo ako 3sklo. Takze treba dobre vyberat a nie dat len na reci.
Odpovedať
@pby jednoznacne 3sklo, ked sa o to oprie slnko, prepusti to sklo dnu tepla dost. PS Nezabudnut na JZ strane mysliet na tienenie (presah strechy, resp vonkajsie zaluzie), to vam moze v zateplenom dome sposobit ovela vacsie problemy.
Odpovedať
@majkoj tolko si naprdis?
Odpovedať
@pby straty oknom nikdy nevykompenzuju solarne zisky. Urcite trojsklo daj vsade. Aj trojsklo prepusta slnecne ziarenie zavisi to od parametrov skla.
Odpovedať
Ak mozem poradit tak 3sklo.ale pri rozmere 3m musi byt kalene.jeho cena je vacsia ale vyhnes sa problemom keby nahodou prasklo.
Odpovedať
Profilova fotka
@pby tiež som riešil podobný problém a dodávateľ mi to vysvetlil asi tak...únik tepla oproti solátnym ziskom,je v prospech trojskla. Tak som dal všade trojsklá. A asi mal pravdu :-)
Odpovedať
jasne idem do 3-skla a este aj vdaka @blacklady si idem preverit ponuky ktore mi dosli, ze aky distancny ramik je v oknenych vyplniach pouzity. Dakujem
Odpovedať
Ach jo, to jsou zase názory. Dávat apriori všude trojskla není ideální. Je to pravda, že se ochudíte o solární zisky. Teplo se vám nedostává ven, ale ani dovnitř. Takže přechodové podzimní měsíce nebo jarní vám prodlouží topnou sezonu. Zatímco někomu bude vytápět na jižní straně v dubnu dům už slunce, tak v případě trojskel budete ještě topit. Takže dát na jižní stranu dvojskla není špatný nápad. Samozřejmě, že v dnešní době si každý dá rovnou trojskla, ale názory, že jen vůl dává dvojskla, jsou trochu mimo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@cayene teoretizujes ? Ja mam na juhu trojskla a pokial svieti slnko, von moze byt aj -10C a aj tak mam v baraku 27C bez kurenia, cize v tvojej teorii je niekde chybicka. Okrem toho drvivu vacsinu casu slnko nesvieti, cize izolacna vlastnost skiel je dolezitejsia ako papierova mensia priepustnost IR ziarnenia.
Odpovedať
@cayene Mimo su tvoje rady kamo, teplo ide aj cez 3 sklo, a dalej tie mizerne zisky co by ti pomohli 5x za rok nevykompenzuju straty ktore by si mal podstatne dlhsciu cast roka a o neziaducich ziskoch v lete a ani nehovorim tak nechaj rasdej tak a 2 skla na mastale a sklady.
Odpovedať
my sme dali od Slovaktualu 3skla, boli za rovnaku cenu ako 2skla, tak nebolo o com (dec2015, neviem dokedy plati ta akcia)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?