2 sklo, plastove okna

Profilova fotka
Mame už staršie 2sklo plastove okná a počas vetra alebo mrazu sú studené okná a rýchlo nám vychladne obývačka. Nemáme žalúzie ani záclony a preto by som sa chcel opýtať ze ci montáž záclon trocha obmedzí ten chlad.
Odpovedať
Profilova fotka
tenke zaclony urcite nie. Ale hrubsi zaves to pocitovo zlepsi. Mam skusenost z chalupy, kde nam cez stare okna aj dvere prefukovalo. Teraz prerabame na trvale byvanie a po vymene za trojsklo a zatepleni je uplne ina tepelna pohoda. Okrem toho na vykurovanie miname menej. Ak je moznost, vymente za trojsklo 😉
Odpovedať
Buď výmena za trojsklo alebo vonkajšia roleta alebo žalúzia. Roleta síce zatemní ale na noc to nevadí a hlavne podstatne obmedzí ochladzovanie skiel.
Odpovedať
Profilova fotka
Dajú sa iba okná vymeniť za 3 sklo bez teho aby sa musel aj rám vymienat
Odpovedať
Profilova fotka
???
Odpovedať
Záclona nepomôže. Iba ak hrubý záves odhora až po zem s tzv. termoúčinkom, čiže husto tkaný. Alebo 2 závesy na sebe. Alebo okenice. Trojsklo sa dá osadiť len do dostatočne širokého a únosného rámu. Existuje ešte aj Heat Mirror sklo, ale cena je vysoká. Na výmenu skiel sa popýtajte, ale predpokladám, že to nebude technicky možné resp. cena za výmenu bude tak vysoká, že výhodnejšie bude kúpiť radšej nové okná.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
píšem do tejto diskusie otázku, po výmene plastových okien-3oj sklo , sa po ukončení vykurovacej sezony, ustalila teplota v 2 miestnostiach na 20 st. kde nie sú vymenené okná na 22 st. Pocit tepla zo slnka pri starom okne je veľmi výrazný, pri nových oknách minimálny , ako teda dostať v medziobdobí to "teplo " do našeho domu , kedže aj včera bolo vonku 25 st., okno dokorán otvorené a teplu sa dnu , akosi nechce 😄 ...Ďakujem.
Odpovedať
@rudy2501 však si otvor okná a máš vnútri takú teplotu ako je vonku , horšie je to v zime neprejde toľko tepla od slnka aj ked svieti slnko dovnútra lebo je nízko nad obzorom , teraz slnko nevyhrieva nesvieti cez južné okná,lebo je pomerne vysoko a bráni i malí presah strechy, svieti len cez strešné kde je sklon, ale cez západné ti to vykúri i cez 3-sklo pomôžu len vonkajšie rolety
Odpovedať
Velke okno dokoran, a trošku tepla už naakumulovane, cez zohriate parkety... 21,5 st.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?