Vaše krby

Zobraz úvodný príspevok
pochvalte sa vašim krbom nech mam niaku inšpiraciu
Odpovedať
1
2
@iigor na chalupe by mi tvoja pec asi na nic nebola, kedze tam stravime 2 dni z piatich. Takze jediny, kto zije v omyle, si ty...posudzujes nieco, o com nic nevies a pretlacas nasilu vlastne nazory. Nielen v tejto diskusii...
Odpovedať
Profilova fotka
@kikuleenka útočíš :) :) :) to je síce možné, že pretláčam svoje názory .... no nemám rád, keď otázky a odpovede sú irelevantné tomu, o čom je diskusia a diskutujú ľudia, ktorí sa veci nerozumejú..prepáč,ako ty... na jednej strane tvrdíš, že máte akumulačný krb... a potom napíšeš, že na chate..Tak ja už tomu fakt nechápem...chatu aby si rýchlo vykúrila, treba mať teplovzdušný krb, lebo ak máš akumulačný tak za dva dni tam teplo mať nebudeš...hmmm tak aký vlastne ten krb máte :) ...asi napíšeš teplovzdušnoakumulačný :-) :-) :-) -čo je pravda a píšem o tom už skôr, že v akom pomere máte salavú zložku s teplovzdušnou.... nehnevám sa na vás teba , ba naopak mám vás ťa rád, ako všetkých ľudí, aj keď to tak niekedy nevyzerá..Krásne veľkonočné sviatky prajem
Odpovedať
@iigor krb bol navrhnuty a realizovany vyucenym krbarom z cechu kachliarov pre nase potreby s ohladom na sposob vyuzivania, neradim sa s amatermi. Je cisto akumulacny, salavy. Hlavny zdroj tepla je vodna podlahovka. Krb je doplnkove kurenie, pre radost z ohna, nadimenzovany tak, aby sme sa pocas jeho vyuzivania nesaunovali. Otazka je " vase krby" a ty tu pretlacas ako jedine spravne riesenie pec, navyse tvrdis, ze krb nemoze byt cisto salavy. Takze sa zrejme velmi nevyznas.
Odpovedať
@iigor www.modrastrecha.sk/catalog/vendor/re... Vidis tam niekde vyduchy?
Odpovedať
Profilova fotka
@kikuleenka máš pravdu nevyznám...spokojná.... :) :) :)...akurát naša pec má pomer teplovzdušnej a sálavej zložky 15 k 85% v prospech sálavej, má 4500 kg.... nie je vhodná na rýchle vykurovanie priestoru, na druhej strane, dokáže sálať teplo aj 48 hodín..... nie je akmumulácia ako akumulácia tepla..... čím vyšší pomer sálavého tepla, tým je to zdravšie.........
Odpovedať
@duzu Možno jedia viac zeleniny :-) Myslíš, že dlhovekosť súvisí predovšektým so spôsobom kúrenia ? :-) Som sa celkom pobavila My sme krb vyhodili a postavili kachľovú pec, aj keď to bola drahšia záležitosť ako krb. Ale kvalita má svoju cenu :-) Jednoznačne - po skúsenostiach s krbom aj pecou - hodnotíme pec vyššie ako krb . A to oveľa vyšššie. Krb ti dáva teplo len keď kúriš, musíš prikladať viackrát za deň. Do piecky naložíme ráno a večer a teplo sála celý deň... A je to veľmi príjemné teplo. A príjemné je aj sadnúť si, oprieť o piecku a vyhrievať chrbát :-)
Odpovedať
@ruren My máme podlahové kúrenie a kachľovú pec k tomu. Pec využívame hlavne v prechodných obdobiach a miernejších zimách. Alebo kvôli romantike.:-) A to teplo milujeme oveľa viac ako teplo z podlahovky... Alebo máme zapnutú aj podlahovku, nastavený termostat na požadovanú teplotu a kúrime v piecke. Podlahovka sa zapne len vtedy, ak by piecka nestačila na celý dom ,...
Odpovedať
@idukas1 Aka už môže byť romantika pri pri peci ?
Odpovedať
@idukas1 ahoj nemas nahodou nejake foto zo stavby piecky? Zaujima ma zaklad..
Odpovedať
@iigor Tiež máme krb s akumulačnou obstavbou a jedná sa o akumulačný krb. Možno nedá tolko % sálavého tepla, pretože z neho idú prieduchy do horného podlažia. Je celý obložený šamotom a vykúrime s ním v pohode celý dom aj pri treskúcich mrazoch aké boli túto zimu. Podlahovka býva zvyčajne vypnutá. Hore je teplo rýchlo kvoli teplovzduchu, dole to trvá dlhšie kým sa vyhreje, ale potom ovela dlhšie odovzdáva teplo. Súhlas s @kikuleenka.
Odpovedať
Profilova fotka
Sme zvolili pec ;-) ,hlavne koli tomu ze sme nesli do plynoveho kurenia ale ako hlavny zdroj je tato pec :-) ,jesen jar navarime ,napecieme,zohrejeme kolo sporacika a cez zimu sa prikuri aj do hlavnej pece ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?