Sedačka - celokožená alebo látka s efektom kože - pre a proti

Ahojte, tak sedačku sme zdarne vybrali, vyskúšali, vyváľali sa na nej a teraz riešime či - celokoženú z kvalitnej kože (tvrdia v predajni - talianska výroba) alebo - poťah z látky s 3D efektom kože a vysokou odolnosťou voči oderu (50.000ot). Za kožu + nenáročná na údržbu (pretriem vlhkou hadričkou, raz do roka ošetrím) + páči sa mi (aj mužovi ale menej ako látková) - neviem či mi na nej nebude chladno (trpím na kríže :-( ) - neviem či nepopraská (tvrdia že 10 možno aj 15 rokov vydrží) - o pár stoviek drahšia Za látku + je teplá a veľmi príjemná na dotyk + vysoká dolnosť voči oderu + je o pár 100 lacnejšia - nepáči sa mi až tak ako kožená (veľmi sa páči mužovi) - treba tepovať (poťah sa nedá dať dolu)
Odpovedať
Tak sedacka po dlhom zvazovani pre a proti objednana, uz len cakat na dodanie a dufat ze aspon 3-4 roky vydrzi :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jolana2014 my uvazujeme nad kozenou sedackou Monaco od phase. Vyber latok maju fajn, no kozu maju podla mna prave tu menej kvalitnu :-( a to je problem... Preco si ty proti phase?
Odpovedať
@jolana2014 ja uz pochybujem ze sa tu da kupit kvalitna sedacka ktora vydrzi aspon 10 rokov a nestojj 5000€. S tymto sme sa zmierili a objednali. Nie je to Phase, nam nevyhovovali ani ich potahy ani typy. Tam sme si vobec nevybrali. Nebudem pisat za kolko a od koho lebo netuzim citat ako sme naleteli. Ked som si presla diskusie tak som nenasla vyrobcu/predajcu na ktorom by bola sucha nitka. :-D Pockame si co nam dodaju a potom napisem, dodacia lehota 6tyzdnov, investovali sme len tolko aby sme neskor neplakali (do 2500€ bol nas strop). O 3-4-5 rokov si kupim kozenu, ale taku naozajstnu kvalitnu a nie taku co je na "kozi" este x vrstiev kadejakej chemie. To mozem rovno sediet na igelitovom vreci. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jolana2014 no my chceme kozenu nie latkovu. Ale kozu anilinovu resp semi-anilinovu a phase ma iba pigmentovane, co nie je u mna koza.
Odpovedať
@vovo dnes sme boli pozriet MSJ sedacky...tam tvrdia ze maju kvalitnu kozu (resp. tu strednu triedu) ale nevybrali sme si typ, nic z toho kde sa dalo doobjednat polohovanie nam nevyhovovalo. Inak uz som uvazovala aj o moznosti kupit kvalitnu kozu napr. u ceskeho dovozcu/vyrobcu a dat si sedacku potiahnut tou kozou. Ale k tomu sme sa uz nedostali a objednali latkovu.
Odpovedať
@jolana2014 tak tri moje kamaratky maju Phase s teflonovou upravou a su maximalne spokojne. U jednej som bola pozriet a sedacka po 8 rokoch a 2 detoch je stale ako nova.
Odpovedať
Profilova fotka
@citronove_koliesko nas zaujali navystave v Nitre prave Cesi, ktori ponukali belgicke sedacky ROM. Boli v takej "budke" hned pri vchode. Ti mali fakt krasne koze, ale bohuzial nezhodli sme sa s polovickou na type sedacky. Ona chce "designovu" a ja pohodlnu :-) no a to sa vzajomne takmer vylucuje.
Odpovedať
@vovo hh :-) presne ako u nas...ja som tiez radsej chcela nieco s cistymi liniami, jednoduche...ale muz a decka ma prehlasovali ...a uznavam ze na tych vyficanych dizajnovych kockach sa pohodlne nesedi... to tak este posediet v banke kym pride moje cislo na rad ale pred telku a na valanie nic moc. Tie ceske ROM som videla na nete a pacili sa mi.
Odpovedať
A jednu vec nechapem...vo firme pred 15timi rokmi odkupili z nejakych repre priestorov kozenu sedacku za smiesnu cenu. Cez den sa na nej premelieme x ludi, x krat obliata kavou, skacu po nej psy, deti zamestnancov a sedacka vyzera stale ako nova, nikto ju nicim nenatiera neosetruje neumyva...nie je vysedena, nic sa neolupuje, nepraska, netrha...taku by som brala :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@citronove_koliesko no ako keby som pocul manzelku "ciste linie" :-). Tie Rom su belgicke, len som nenasiel ziadne referencie na ne a vyhodit za neznamu (pre mna neznamu) znacku od firmy "z budky" na vystave skoro 5000€ sa mi moc nechce. Najma ked ta od Phase vyjde cca 2.200 a je fakt pekna... len sa bojim kvality koze
Odpovedať
@vovo... uprimne za 2,200 vela necakaj... aj ked je to stiepka potiahnuta chemiou aby drzala pokope mozu pisat ze je to celokozena sedacka, bohuzial je to tak...stredna kvalita koze by pri takejto sedacke stala 5000 a mozno aj viac. Anilinova cca 7000. Uplne super marketing tah je davat uzasne zlavy. Napr 40% tj tvaria sa ze ti davaju kvalitnu kozu za 5000 za cenu 2700, ale je to len preto aby ta cena nebola podozrivo nizka. Ta sedacka hodnotu 5000 nema a nikdy by ju za tu cenu nikomu nepredali.
Odpovedať
@vovo "ciste linie" som chcela ale postaci aj sedacka ktora ked z nej vstanem nebude vyzerat akoby cez nu preslo protidrogove komando. Teraz taku mame (odoberatelne vankuse, prehozy, dekoracne vankusiky...) a s radostou ju odprevadim na zberny dvor. :-)
Odpovedať
Tak sedacka dnes dorazila, krasne a bezpecne zabalena, velmi pekne vyhotovena (potah, svy, zahyby aj celkovo), paradne elektro polohovanie, pohodlna. Zatial maximalna spokojnost.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Tak po dvoch rokoch hlasim ze sedacka vyzera stale ako nova a to sa po nej denne valame 2 dospeli a dve skolopovinne deti a nijako ju nesetrime. A je nejaky flak tak staci preteiet vlhkou handrickou. Som rada ze sme si ju vybrali.
Odpovedať
Profilova fotka
@citronove_koliesko prosím akú ste vybrali a hlavne povrch...
Odpovedať
@veja79 ...vybrali sme 2+3 túto http://www.eurosofa.sk/index.php?_cor... v látkovom prevedí (látka s 3D úpravou, efekt kože, vysokoodolná proti oderom) a v relax vyhotovení (elektrickom). Som maximálne spokojná. Od kože sme upustili, kvalitná koža by nás vyšla cca 5000€ za trojsed a to je fakt veľa.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Update - po dalsich 6r intenzivneho vyuzivania sedacka stale OK, vsetko drzi, staci 2x do roka vytepovat. Akurat 1x sme opravovali pruzne pasy v 3 sedakoch = natiahli sme a zahackovali lebo vypadli. A trosku vidno na 2sede ze je fakt oblubeny a denne pouzivany (opierka na chrbat je trochu zlezana)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?