Rada na výber jednotnej podlahy pre obyvacku a kuchyňu

Zdravim dobri ludia😃 Potreboval by som poradit ku vyberu podlahy pre obyvačko-kuchyňu Mam priestor 10x7 m^2 s podlahovym kurenim (voda) Jedneho dna tam chcem postavit aj klavir (kridlo cca 300kg) cize tlak na jednu nohu bude okolo 100kg Ak mate niekto napad, aka podlaha by pre toto bola "rozumne" riešenie bol by som vam velmi vdacny Dakujem pekne za každu radu Na konci dna vacsina ludi stava dom len raz a tie chyby si potiahnu so sebou 😅
Odpovedať
Tak v zásade sú možnosti drevo, dlažba, vinyl, laminát. My sme sa rozhodli že dlažbu nie (chladná, tvrdá, nepáči sa nám a tiež sa môže rozbiť), drevo nám prišlo drahé. Vinyl vs.laminát som zohľadňovala to, že vinyl vydrží viac vody (máme psa, čakáme dieťa, v kuchyni je samozrejme myčka a podobne) ale zase je mäkkší, skôr sa poškriabe a mne strašne evokuje gumu a zlé spomienky na gumenú podlahu. 😁 Opravovanie je pokiaľ viem rovnaký problém, len laminát skôr vyduje. Tak sme zvolili laminát s extra ochranou proti vode. Zatiaľ sme v dome pol roka a stalo sa, že sa pes niekedy počas noci povracal rovno do špár, do rána to trošinku vydulo, spravila sa akoby pomarančová kôra. Ale do pár dní sa to opravilo samo keď to preschlo. Čiže ja by som to zhrnula tak, že každá podlaha má svoje výhody a nevýhody a treba si zvoliť podľa seba čo konkrétne sa komu páči. Ak príde nejaká veľká potopa, prúser má každý, rovnako sa vie všetko omlátiť a zničiť. Ale určite tu niekto povie aj že laminát je hrozný aj že dlažba je hrozná aj všetko je hrozné. A všetko existuje aj lacnejšie aj drahšie aj kvalitnejšie aj menej kvalitné a sú aj iné podlahy napríklad liate akože vymýšľať sa dá. Len ten vinyl by asi klavír neprežil, tam by podľa mňa ostali dierky.
Odpovedať
Mali sme laminat,teraz sice mame aj drevennu podlahu,ale objednala som koberec 4.5m na 3.5m tak cela obyvacka s kuchynskym stolom bude na koberci,kuchyna dlazba.Aspon sa nebude nicit ani ta drevenna podlaha.Tam sa najviac opotrebuvava,v izbach aj ten laminat vydrzal roky super,ale aj tam isla drevenna podlaha.
Odpovedať
Profilova fotka
vymenili sme v dome laminát za vinyl na kamennom podklade. Sme nadšení. Teplo z podlahovky drží ako dlažba, pocitovo mäkšia, tichšia. Ťapkanie psov skoro nepočuť. A je 100% vodeodolná. Lino to nepripomína vôbec ničím.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jankazb:

vymenili sme v dome laminát za vinyl na kamennom …
@jankazb a co skrabance od pazurov? Vsade som cital ze vinylu davaju psie pazure zabrat.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od rudybaco:

Zdravim dobri ludia😃 Potreboval by som poradit ku…
@rudybaco ten klavir neber do uvahy to ti potiahne kazda podlaha, , max tam das roznasaciu vrstvu pod nozku, aby bol prierez vecsi,, ja som stale za drevo, nieje pravda ze je drevo drahe,, drevo je v lese, laminat a a tie plastove nie. zamna drevo ak teda staviate dom raz :)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@jankazb a co skrabance od pazurov? Vsade som cit…
@sousedekovci89 máme síce malých psov, ale žiadne škrabance od ničoho nemáme.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jblaze:

@rudybaco ten klavir neber do uvahy to ti potiahn…
@jblaze pri teplovodnej podlahovke môže ísť síce drevo, ale nie masív.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jankazb:

@sousedekovci89 máme síce malých psov, ale žiadne…
@jankazb my tiez akurat ze doma neda ostrihat pazure takze jedine veterinar a to sa nam nechce kazdu chvilu 🙂 a na viacerych miestach som cital ze vraj je nachylnejsi na toto ako laminat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?