Plátno namiesto TV

Profilova fotka
Máte niekto skúsenosť?
Odpovedať
Máme
Odpovedať
@kukokukokuko známi to má, môj názor je že to je oničom, hlavne cez deň. Musel by si mať stále zatemnené, a predpokladám že obývačku máš riešenú pekne presvetlenú, takže cez deň na to pozerať nejaký film nie je bohvie čo. Hlavne teraz keď sa tu riešia detaili ako rozdiel medzi IPS a VA panelom, že IPS displej nie je úplne čierny ... Môj názor podľa osobných skúseností že je to oničom.
Odpovedať
@lubk0 poraď, aké, spokojnosť? ako využívaš. Práve si niečo také navrhujem, pomôžeš s inšpiráciou?
Odpovedať
@kukokukokuko Problematické najmä za bieleho dňa, miestnosť treba zatemnovať (externé žalúzie), vo všeobecnosti sa dá povedať, že na domáce kino tohto typu treba vyčleniť väčší priestor (=nevhodné do malých bungalovov) ale hlavne - na tieto veci sa treba najmä finančne cítiť. Predpokladám, že SD už považuješ za prežitok, kvalitné FullHD projektory začínajú od 1500 vyššie, 4K približne od 4500,- a viac. Plátno je tá najmenšia položka.
Odpovedať
@slavoslav Bolo to myslené hlavne ironicky, k zadávateľovi otázky ktorý ju položil dosť nešťastne :) Plátno určite nie je plnohodnotná náhrada TV. Môže to riešiť ako doplnok, ale ako jediné a hlavné sledovacie "zariadenie" v domácnosti asi nie :) Dôvody sú aj vyššie ... Inak ako doplnok to má pekne spravené @y2k , snáď sa podelí viac o detail :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kukokukokuko urcite nie ako nahrada.. ale vhodny doplnok k TV
Odpovedať
@kukokukokuko slabi kontrast, nemas ciernu ani zdaleka, cez den slabo vidnio. Ak si velky fanusik kina daj si to ako doplnok ku telke na vecerne pozperanie. inak o nicom.
Odpovedať
mam to uz 10 rokov a miestnost vyuzivam ako kino a nie ako obyvacku na kazdodenne pozeranie TV. Je plne zatemnena s platnom o sirke 2,5m. Lemuje ho cierna celtovina na zvyraznenie kontrastu, tak ako to je i v normalnom kine ;-) Treba pouzit repeater na hdmi, lebo pri dlzke 10m+ uz nemusi projektor "zistit" signal.
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak ako uz zaznelo....ako nahrada asi prilis nie...ale ako doplnok k telke super Aj ked dnes uz existuju super spickove zariadenia ktore nemaju problem aj za mierneho svetla ale su drahe zbytocne a nikdy projektor nebude ako telka, proste svetlo sa straca po ceste :-) A este k teme platno....osobne ak by som nemal projektor ako doplnok k telke a teda nechcel pozerat velky obraz presne na mieste kde aj mam telku (aj najma pre vyuzivanie zvukovej aparatury tak telkou ako pri pozerani na platne) tak by som platno nevolil zrejme ale stacila by biela stena :-) no to su uz take drobnosti... a ze to je o nicom, 100 ludi 100 chuti...ja by som to nikdy nechcel dat prec, ked pustis film na viac ako 3 metrovom platne tak to ziadna telka (samozrejme mensia) nenahradi :-) plus este to navodzuje "kinovu atmosferu" Ja mam starsi projektor Panasonic, ale uz je full HD takze aj obraz na tom platne je super k tomu audio ako sa patri, platno 120" a hororove filmy su najlepsie 8-)
Odpovedať
@y2k aj ja som pôvodne uvažoval nad bielou stenou, ale budem musieť centrál osadiť do steny takže to budem musieť prekryť plátnom. robil si aj nejaké akustické úpravy miestnosti ? @lubk0 škoda
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som tiez povedala ze ako nahrada telky moc nie ale ako doplnok by to mohlo byt fajn.niekedy proste clovek nema naladu kukat film alebo nieco v telke na pol steny.k tomu musi byt byt atmosfera a potom to je okej zapnut nejaky napinavy film dat si pukance a popijat vinko.ale na kazdodenne sledovanie asi nie ale kazy musi zvyzit sam ze co mu vyhovuje viac :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav: nie, ziadne akusticke upravy, len som kupil audio zostavu :-)
Odpovedať
@y2k Co mas za zostavu? :-)
Odpovedať
Ja mám len plátno- telku nepozeráme, len filmy. Doležité je, akej farby sú steny miestnosti. Plátno mám sivé 90", zvyšuje to kontrast. Projektor Optoma HD36. S obrazom som spokojný, aj keď viem, že by sa to dalo ovela lepšie. Môžem poslať nejaké foto...
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign: reciever sony DH800 a repro Jamo S 606
Odpovedať
kludne by som bral aj ako nahradu miesto telky, aj tak cez den nemam kedy pozerat, furt je co robit a po veceroch taky futbal, ved to musi byt uplne iny zazitok na platne ako keby som to len v tv pozeral, nie? :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Máme ho len ako doplnok k telke cez leto na terase. Obraz nieje taký ostrý ako na telke istotne by som nenahradila telku platnom.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem velmi pekne... Som skor pre TV, ale chcel som vediet nazor.
Odpovedať
Osobne by som nechcel platno namiesto telky. Mne telka viacej vyhovuje a ked uz platno tak radsej zoberiem drahu do kina a mame z toho lespi zazitok. A to nehovori ze platno stoji o dost viacej penazi ako telka
Odpovedať
projektor s plátnom , či veľkou plochou steny je dobré pre filmy napr ako domáce kino, pre bežné pozeranie správ a podobne je lepšia voľba TV, nemusíš nič pripravovať zatemňovať , či mať zvlášť miestnosť
Odpovedať
no odkedy mam doma kino, tak som bol v kine raz a to som sa nasral a dakoval za domace. Rozmazane, tmave iba ten zvuk bol taky plnsi v kine (objem nenahradis), ale bez reklam, nikam som nemusel chodit, nikto ma nerusil a mohol som si dat pifko :-)
Odpovedať
Tak jasne ze v kine ta rusia aj ludia niekto smrka niekto kasle niekto sa nahlas meje ked nema :-D ale zasa to by som musela mat obyvacku aspon raz taku ako mam aby som to tam dala a neboleli ma oci :-D aby to aj malo tu spravnu atmosku ale aby to nebolo zasa moc velke. bola by to tazka volba ale urcite by som to ked tak dala len ako doplnkove nie namiesto klasickeho TV. ale kazdy nech si urobi ako uzna za vhodne :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?