Odpoveď na príspevok od inusa22:
Ahojte, kúpili sme dom, v ktorom sú peletkove kac… @inusa22 a zdi za kamny jsou venkovni nebo vnitrni pricky? Nemate pripadne od puvodniho majitele foto jak se to stavelo a kudy co vede...Odpoveď na príspevok od juraj_k:
Ku tak malým kachliam prívod vzduchu nie je nutný… @juraj_k nie su to kachle,ale peletova pec. Proces horenia zabezpecuje vnutorny ventilator,ktory ma vyvod na privod vzduchu v zadnej casti.Bezpecnost je prvorada a hlavne, co je napisane v technickom liste.Odpoveď na príspevok od hilux:
@juraj_k nie su to kachle,ale peletova pec. Proce… @hilux To, že sú to kachle uvádza sám autor diskusie (citujem: kúpili sme dom, v ktorom sú peletkove kachle) tak ich tak budem pomenovávať aj naďalej. Tieto kachle majú malú spotrebu vzduchu, preto prívod vzduchu z externého prostredia nie je nevyhnutne nutný. Som presvedčený, že na SK prevážna väčšina pecí (aj oveľa väčších) funguje bez prívodu vzduchu z externého prostredia. Schválne, malá ankéta - kto z vás má, resp. nemá prívod z externého prostredia? Ja mám, ale nevyužívam, mám ho utkaný a fungujem bez problémov.Odpoveď na príspevok od juraj_k:
@hilux To, že sú to kachle uvádza sám autor disku… @juraj_k kontrolni otazka: kolik m3 vzduchu je potreba na spaleni 1kg dreva...?Odpoveď na príspevok od juraj_k:
@hilux To, že sú to kachle uvádza sám autor disku… @juraj_k to,ze ty si presvedceny,je fajn,ale nerad hluposti,ktore môzu ohrozit na zdravy, majitelov peletovej piecky.Odpoveď na príspevok od hilux:
@juraj_k to,ze ty si presvedceny,je fajn,ale nera… @hilux hmmmm.... tak hlúpostí hej? Oslovil som jedného z predajcov s otázkou: Dobrý deň Bude mi spoľahlivo fungovať pec na pelety v obývačke (objem vzduchu cca 90 m3) ak nemám externý prívod vzduchu? Ďakujem za odpoveď a odpoveď znela: Dobrý deň, fungovať bude ak tam nie je digestor alebo niečo podobné čo bude robiť podtlak. Samozrejme bude potrebné aj častejšie vetrať - zvlášť ak je to dobre zaizolovaný a utesnený priestor.