Peletkové kachle na podiu: Riešenie pre krajší vzhľad bez úpravy parkiet

Ahojte, kúpili sme dom, v ktorom sú peletkove kachle, bohužiaľ sú na takomto pódiu, pretože vývod vzduchu ide nie v podlahe, ale na podlahe. Nepáči sa nám to, ale nakoľko nechceme momentálne meniť parkety, hľadáme nejaké riešenie, aby to vyzeralo krajšie. Tie parkety okolo krbu ideme dať dolu, takisto tapety idú preč, a bude biela stena , len nevieme, čo s tým ďalej... Ak máte nejaké návrhy, sem s nimi 😊 vďaka.
Odpovedať
Peletova pec,ma nie vyvod,ale privod vzduchu z exterieru.Dymovod,je nieco ine.Ostrovcek zrusit,nie je problem a nasledne polozit pec na sklo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od inusa22:

Ahojte, kúpili sme dom, v ktorom sú peletkove kac…
@inusa22 a zdi za kamny jsou venkovni nebo vnitrni pricky? Nemate pripadne od puvodniho majitele foto jak se to stavelo a kudy co vede...
Odpovedať
Ku tak malým kachliam prívod vzduchu nie je nutný. Je dobre ho mať, ale nie je nevyhnutný! Zrušil by som ten ostrovček a chýbajúcu podlahu by som doplnil dlažbou a prechodovou lištou.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od juraj_k:

Ku tak malým kachliam prívod vzduchu nie je nutný…
@juraj_k nie su to kachle,ale peletova pec. Proces horenia zabezpecuje vnutorny ventilator,ktory ma vyvod na privod vzduchu v zadnej casti.Bezpecnost je prvorada a hlavne, co je napisane v technickom liste.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hilux:

@juraj_k nie su to kachle,ale peletova pec. Proce…
@hilux To, že sú to kachle uvádza sám autor diskusie (citujem: kúpili sme dom, v ktorom sú peletkove kachle) tak ich tak budem pomenovávať aj naďalej. Tieto kachle majú malú spotrebu vzduchu, preto prívod vzduchu z externého prostredia nie je nevyhnutne nutný. Som presvedčený, že na SK prevážna väčšina pecí (aj oveľa väčších) funguje bez prívodu vzduchu z externého prostredia. Schválne, malá ankéta - kto z vás má, resp. nemá prívod z externého prostredia? Ja mám, ale nevyužívam, mám ho utkaný a fungujem bez problémov.
Odpovedať

@hilux To, že sú to kachle uvádza sám autor disku…
@juraj_k kontrolni otazka: kolik m3 vzduchu je potreba na spaleni 1kg dreva...?
Odpovedať

@hilux To, že sú to kachle uvádza sám autor disku…
@juraj_k to,ze ty si presvedceny,je fajn,ale nerad hluposti,ktore môzu ohrozit na zdravy, majitelov peletovej piecky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hilux:

@juraj_k to,ze ty si presvedceny,je fajn,ale nera…
@hilux hmmmm.... tak hlúpostí hej? Oslovil som jedného z predajcov s otázkou: Dobrý deň Bude mi spoľahlivo fungovať pec na pelety v obývačke (objem vzduchu cca 90 m3) ak nemám externý prívod vzduchu? Ďakujem za odpoveď a odpoveď znela: Dobrý deň, fungovať bude ak tam nie je digestor alebo niečo podobné čo bude robiť podtlak. Samozrejme bude potrebné aj častejšie vetrať - zvlášť ak je to dobre zaizolovaný a utesnený priestor.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?