Zaujimavost z francuzka

https://youtu.be/ierqMW_FxfE https://youtu.be/gHXtVogFLg0 http://www.brikawood-ecologie.fr/home/
Odpovedať
to vyzerá super! na slovensko sa to ešte nedostalo?
Odpovedať
Pri drevodomoch je kľúčová vzduchotesnosť. Ako ju tu asi dosahujú?
Odpovedať
@cache Videl dom už takéto video dávnejšie, kde potom vyplnili prázdny priestor niečím ako drevenými pilinami.
Odpovedať
@jakino Tak ono to zrejme nesplni ani tepelnotechnicke normy, cize je to skor na rekreacne objekty.
Odpovedať
hm, nechcel by som ani z vonkajsej ani z vnutornej strany drevene steny. Teda ason nie v rodinnom dome. V chate by mi to nevadilo.
Odpovedať
Profilova fotka
a cena stavby musí byť že júúúj :-)
Odpovedať
Heh, na take nieco si u nas asi este pockame.
Odpovedať
dobre sa na to pozera, ale nieco tak zbytocne prekomplikovane som hadam este nevidel...
Odpovedať
Profilova fotka
@cache ako nevyzera to zle ale z praktickeho hladiska by som to asi nechcel
Odpovedať
Profilova fotka
Príliš pracné, nezateplené , náročné na údržbu.Ako tam urobia rozvody? EL,voda, kanalizácia, všetko drevo je napustené chemikáliami.Nízka životnosť, piliny po čase sadnú,
Odpovedať
@mesarosanton rozvody som tam niekde videl, chranicky pred nasypanim.. a namiesto pilin das climatizer plus a mas zateplene.. @gashtaan mne to pride ako system vymysleny na svojpomocnu vystavbu rekreacneho objektu o malo osobach.. skratka lego, ze hadam aj deti mozu pomahat
Odpovedať
According to the promoters, this brick is also economically viable. “A square meter costs between 920 to 1000 Euros..."
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan ...against 1600 Euros at least for a traditional wood frame,” says Patricia Dutreux. Aspon to napis cele, ked citujes, nevytrhavaj z kontextu. Frantici maju evidentne ine ceny ako slovensko.
Odpovedať
@cache ten zvysok ceny je uplne zbytocny, lebo pochybujem, ze by to tu francuzi predavali za slovenskejsie ceny. A aj tak pochybujem, ze spominanych 1600€ je realita, skor prestrelena masazna cena na posilnenie marketingu...
Odpovedať
@cache ved uznaj, ze rovnake drevo v jednoduchych hranoloch a doskach proste nemoze stat este o tolko viac, nez tieto male komplikovane frezovane lego suciastky.
Odpovedať
@gashtaan drevar by ti povedal, ze jeden kus velkeho dreva je podstatne drahsi, nez mnozstvo malych kuskov rovnakeho objemu.. tieto kusky mozu byt vyrezavane z odpadu napr. pri nabytkarskej (masivnej) vyrobe.. co myslis, preco je cinkovany masiv podstatne lacnejsi, nez original masiv?
Odpovedať
Profilova fotka
@pklado @bernard_1 Aj u nás funguje veľmi veľmi podobný systém z drevených tvaroviek ktoré netreba tak pracne skladať a tiež sa dajú vyplniť rôznym izolantom, u nás sa na to ale použije zateplenie čiže to drevo nieje z vonku pohladové. Napríklad tento dom čo získal aj cenu za architektúru ako dom roka asi pred dvoma rokmi je takto postavený a na niektorých miestach v interiery sú tie tvarovky priznané. https://www.asb.sk/stavebnictvo/drevo... @jakino Páči sa mi ako meníš názory, ešte nedávno som tuším videl diskusiu de si sa snažil ľudí presvedčiť že difúzne otvorená drevostavba je najlepšie a že sám takú máš a tu napíšeš že pri drevodome je najdôležitejšia vzduchotesnosť čiže difúzne uzavretý systém.
Odpovedať
@martosko ty si hlavne doštuduj rozdiel medzi vzduchotesnosťou a difúziou vodnej pary
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino Rád si to doštudujem daj mi príklad nejakej skladby steny drevodomu ktorá je vzduchotesná a difúzne otvorená, nech sa to naučím ;-).
Odpovedať
@martosko každá poriadne spravená drevostavba s difúzne otvorenou skladbou steny je vzduchotesná, čo sa dokladuje blowerdoor testom
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino Viem že ti je asi ťažké odpovedať na položenú otázku ale skúsim ešte raz ak ti dochádza pomalšie, povedz mi skladbu vrstiev takej poriadne urobenej drevostavby ktorá je aj vzduchotesná aj difúzne otvorená.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?