Začali ste už ťahať múry?

Začal už niekto ťahať tento rok múry (Ytong)? Alebo čakať ešte na lepšie počasie? Vraj ma byt ďalšie dva týždne celkom prijateľne deň 12-14 stupňov, v noci tak na hranici 3-6 stupňov.... Potom sa ma vraj do polovice apríla ochladiť. Risknúť to teraz alebo čakať minimálne ešte mesiac?
Odpovedať
Profilova fotka
@janzi Pre lepidlá a murovacie malty platí - naspracovávať pri teplote nižšej ako 5°C. Teplota pod 5°C nesmie klesnúť ani počas tuhnutia. Je to napísané v každom technickom liste pre daný materiál. Takže asi by bolo lepšie ešte nejaký ten mesiac počkať, aspoň podľa predpovede.
Odpovedať
@bujdo ved prave ze viem o tom ze sa nesmie byt pod 5 aj pri tuhnuti... a ako dlho tuhne lepiaca malta? keby sa do obeda robilo, nebude vecer uz stuhnute ked by nahodou bolo aj pod 5 stupnov? :-N
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ ste z južnejších častí Slovenska kľudne môžete murovať.Nesmie byť zamrznutá tehla.
Odpovedať
Neblazni, mininalne mesiac este pockaj, ved pre troma dnami bolo este -12C...
Odpovedať
@durko64 kde bolo -12? u nas uz tyzden nemrzne..
Odpovedať
u nas...v dolinaaaaach....
Odpovedať
ja by som tiez pockala, ved staviate pre seba,tak nech to mate poriadne spravene, tie 2-3 tyzdne obetujte ,aby ste neskor nelutovali...
Odpovedať
@janzi pozeram, ze ste z Piestan. No v nasledujucich dnoch by nemala teplota ani v noci vyrazne klesnut pod 5°C a cez den v pohode aj cez 10°C tak by som sa murovania v tomto pocasi vobec nebal. Tu na JZ Slovenska uz prisla jar takze uz aj stavbari zacali zarezavat do novej sezony.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?