Ytong UPA profil 250x249x3000

Profilova fotka
Zdravim, nevedel by mi niekto poradiť aku výstuž vložiť do tohoto profilu? V projekte som nič o tom nenašiel a ani na stránke ytongu. Je to preklad na nosnej stuzujucej stene hrubky 250mm, a preklad bude niesť iba ďalšie dva rady tvarnic ytong univerzal a nasledne veniec. Krov bude uložený mimo túto stenu. Ďakujem za radu
Odpovedať
@ivo01 na stranke ytongu ani nic nenajdes, pretoze ide iba o "debnenie" a ZB vystuz je ina pre kazdu stavbu. Tato info by mala byt v projekte. Pises, ze tam nic o tom nie je. V takom pripade kontaktovat autora projektu so ziadostou o doplnenie informacii. Je v projekte uvedeny priamo tento diel od Ytongu alebo je to iba tvoja zmena? V dokumentacii je zhruba nakreslena vystuz ale aj s poznamkou, ze ma byt urcena statickym vypoctom. Vnutorne rozmery profilu su cca 140x174 a zelezo by malo byt tak 2-3 cm schovane v betone, cize cca 90-100 x 110-130, roxor priemer 6-8mm strmienka kazdych 20-25cm? Je to hruby odhad ale kedze nad tym bude este veniec (pre ktory mas vykres vystuze predpokladam) tak ten preklad nenesie skoro ziadnu hmotnost. Inac Ytonk ponuka hotove nosne preklady, nemusis davat ziaden beton .
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za radu, ten profil bol sucastou cenovej ponuky od ytongu priamo na moj projekt. Myslel som ze sa tam standardne navrhuje konkretna vystuz, kedze mi bolo dodane mnozstvo hotovych prekladov ktore maju svoju vystuz a tiez sa o nich nic v projekte nepise, iba ze tam su. Cize spravne to chapem vlozit 4x 8mm pruty a strmienka 6mm po 25mm?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?