Ytong lambda 450 Baez zateplenia vs heluz 30 zo zateplenim

Zdravim.Potrebujem poradit ci stavat obvodove murivo z ytong lambda 450 bez zateplenia alebo pouzit tehlu heluz 300 brusenu zo zateplenim 8 az 10 cm vatou s paropriepustnou omietkou.Potrebujem dom ktory dycha netvoria sa vnutry plesne.Zateplenie polystyrenom vylucujem.Dakujem za odpovede.
Odpovedať
Heluz so zateplenim, sirku zateplenia si daj preratat kvoli rosnemu bodu, na dychanie domu zabudni, dychaju ludia v nom nie dom...
Odpovedať
Plesne sa tvoria preto, lebo nie sú dobre navrhnuté hrúbky izolácií a je rosný bod tam kde nemá byť. Aj ja idem akurát stavať a určite je dobré si o tom prečítať a naštudovať viacej. Našťastie mám projektanta, ktorý nemá problém so silnejším pórobetónom hrúbky 250 + 200 až 250 šedý polystyrén.. Ale je pravda že mám len bungáč s veľmi ľahkou strechou...
Odpovedať
Polystyrén si správne vylúčil, ten nepatrí na ľahké murivo, ako je pórobetón a dutá tehla, lebo táto kombinácia má zlý útlm zvuku. Ja osobne som zástanca VPC a drevostavieb, takže k tehle a pórobetónu sa vyjadrovať nebudem. Možno len jedna poznámka k vzduchotesnosti: ak budeš mať rekuperáciu, ľahšie sa potrebná vzduchotesnosť dosahuje plným materiálom, teda pórobetónom. P.S. V dome, ktorý dýcha, sa zle spí, lebo to dýchanie dosť počuť ;-)
Odpovedať
dom nedýcha ani cez tehlu ani vatu, ale oknami alebo rekuperáciou. Plesne sa tvoria v každom nevetranom a zle izolovanom dome. Odporúčam zateplenie. Materiály si zvoľ podľa vlastného vierovyznania, nechce sa mi polemizovať s tvojou voľbou, je tvoja :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja odporucam tuto temu zamknut a do kosa. Kazdy jeden bozi tyzden je tu rovnaka tema. Myslim, ze niekto si tu robi dobry den z prispievatelov a naramne sa pri tom bavi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?