Ytong lambda 375 P2-350 verzus Ytong 375 P2-4OO.

Ahojte majstri. Chcem sa spýtať, je až taký veľký rozdiel v tepelnoizolačných vlastnostiach medzi Ytong lambdou a Ytong P2-400 ? Nie som zástanca zateplovania,takže neplánujem zateplovať.Taktiež ma zaujíma pevnosť v tlaku spomenutých produktov od Ytongu. Podľa ,, Péčka" sú rovnaké,ale čo ten rozdiel 350 a 400? Dom bude dvojpodlažný(obytné podkrovie). Prosím skúste mi poradiť ktorý z týchto dvoch produktov sa vyplatí. Ďakujem.
Odpovedať
1
2
@paradisefoot na stranke ytongu/xelly su predsa technicke list so vsetkymi detailami
Odpovedať
supiiik , ďakujem ale strohé čísla mi nič nehovoria.
Odpovedať
Profilova fotka
@paradisefoot ytong lambda je ako blato. je to mäkké, ľahko sa obije. jediné pozitívum, že kvádre sú ľahšie a lepšie sa nosia :-D tiež sme mali také predstavy, že zatepľovať nechceme. žiaľ nikto nás neodhovoril a tak sme mali taký projekt, postavili z lambdy a bol to najväčší omyl akého sme sa na stavbe dopustili. aj tak sme nakoniec zateplili - minerálnou vlnou, lebo s EPS a tak hrubou lambdou by to nebol dobrý nápad. a to sme stavali na južnom slovensku. prvú zimu od nasťahovania sme mali ešte nezateplené, tú ďalšiu už našťastie áno. rozdiel je citeľný, hoci len s 10cm izoláciou. v lete je to tiež o niečo lepšie ako "bez". takže moja rada, múry max. 30cm, zohnať lacný ytong (alebo aj iný pórobetón) a zatepliť.
Odpovedať
@paradisefoot A skolaudujes dom, ked ho nebudes mat zatepleny ? Nova norma uz zakazuje stavat len z ytongu bez zateplenia ...
Odpovedať
@pivec ... hmmm a kde si taku normu nasiel? A urcite je tam napisane ze ked na ytong nenalepis izolaciu si v ....?
Odpovedať
Profilova fotka
@1palo1 nezakazuje nic konkretne, ona len prikazuje ake parametre dany dom usi splnat. http://www.sksi.sk/buxus/docs/vyhlask... a tam stoji (3) Minimálnou požiadavkou na energetickú hospodárnosť nových budov postavených po 31. decembri 2015 je horná hranica energetickej triedy A1 pre globálny ukazovateľ co znamena 108kWh/m2/rok so zapocitanim, potreby energie na kurenie a TUV vcetne faktorov primarnych energii. A to moze (ale nemusi) byt problem.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj tie m2 sa počítajú z úžitkovej alebo zastavanej plochy?
Odpovedať
Profilova fotka
@ups zastavanej
Odpovedať
prepáčte ,poprosím Vás o vrátenie k téme Ytong lambda verzus Ytong P2 -400. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj čiže podlahová je zastavaná? pozerám si akurát tú vyhlášku a som z toho jeleň :-p primárna energia = všetka energia čo sa spotrebuje (kúrenie, TÚV, bežná spotreba)?
Odpovedať
Profilova fotka
@paradisefoot zabudnite na ytong lambda aj na ostatné hrubé kvádre či tehly...
Odpovedať
@majkoj , ... suhlas, ytong bez izolacie nemusi byt problem. Energeticky certifikat ovplyvnuje viacero faktorov, vyber spravneho ytongu, izolacie podlahy a stropov, okien, zdroja vykurovania, zelene energie, rekuperacia.... ked to vsetko zladis, pojdes po kvalite a nie iba cene nemusis lepit na steny nic a na A-cko sa dostanes. @paradisefoot
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ups ano,(6) Celková podlahová plocha budovy sa zistí z von
Odpovedať
Profilova fotka
@1palo1 no A cko problematicky, ale skolaudovat ano :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ups sakra zmizla mi vacsina prispevku @ups ano,(6) Celková podlahová plocha budovy sa zistí z vonkajších rozmerov budovy . Primarna energia je udaj kolko energie sa musi vyrobit aby si pokryla potrebu na kurenie a TUV. Cize ak je potreba energie na kurenie 50 kWh/ m2/ rok a TUV 20kWh/m2/rok co je 70 a chces kurit a ohrievat vodu len elektrikou, ktora ma faktor primarnej energie 2,7 mas globalny ukazovatel 189kWh/m2/rok. Takto to teda chapem ja na zaklade vyhlasky a dedukcie z mojeho EC :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj a čo tá primárna energia? my máme totiž v certifikáte také šialené číslo že 252. ak som dobre pozerala, tak kúrenie je 67 a TÚV 16. z čoho je ten zvyšok?
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj aha, čiže prenásobiť 2,7. to je čo za chujovina s prepáčením :-p ale vďaka za vysvetlenie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ups ked ches pouzit 1kWh, musi niekto vyrobit 2,7kWh, zbytok sa cestou k tebe strati...
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj chápem. to ale znamená, že zdrojom kúrenia je možné toto číslo výrazne ovplyvniť. napr. drevo má faktor 0,1
Odpovedať
Profilova fotka
@ups ano, presne tak. Uz len plyn urobi velky rozdiel.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj vďaka! radšej už končím túto debatu mimo tému, ale toto bola pre mňa fakt zaujímavá info ;-)
Odpovedať
@majkoj 108kWh/m2/rok je nejako vela, nie ??? Cize toto neplati ? http://etrium.sk/Aktual/Rozne_aktuali... Lebo spotrebu 40kWh/m2/rok na vykurovanie len tak lahko nedosiahne ak nepouzije izolaciu na steny. Preto ja tvrdim, ze stavat z ytongu bez izolacie bude viacmenej zakazane, ak sa projektant nepotrapi, alebo ak to neoklame na energetickom certifikate ...
Odpovedať
Pripadne trochu podrobnejsie o novej norme aj s pozadovanymi hrubkami izolacie http://www.isover.sk/news/detail/120_...
Odpovedať
Profilova fotka
@pivec su dva rozne zdroje ktore si na SK pernamentne odporuju :). Jeden zdroj je norma, ta ale nie je verejne pristupna (takze vsetky info su z druhej ruky) a druha je vyhlaska (podla tej sa robi EC) k zakonu ktoru som hore spomenul. Tych 108 je z vyhlasky a je to globalny ukazovatel, nie potreba tepla, preto je logicky vyssi.
Odpovedať
Minulý týždeň mi prišla ponuka na Y-tong Lamda P2-350 a Y-tong P2-400 ,hrubka muriva 30cm za rovnake ceny. Do ktoreho by sme ste išli? V projekte mam obvodove murivo hrubky 30cm a zateplenie 15cm. Stavba to bude bungalov, strop bude betonový...
Odpovedať
@branis ja mam 30 lambdu a nikdy viac bolo to krive strasne vela poskodenych a je to blato...uz by som siel do klasiky
Odpovedať
Profilova fotka
@branis tak ako som písala vyššie, lambdu by som už nikdy nedala... súhlasím s @doors454
Odpovedať
no mam ešte na vyber :-| ,tak sa rozhodujem...tak brali by ste ten P2-400? Len ked ta lamda ma lepši tepelny odpor,či to jedno,ked budem davat 15 izolaciu. A stavebniny ma lamu na Heluz famili 30cm,tak a teraz môžem rozmyšlat.... :-|
Odpovedať
@branis ... mame Lambdu 37,5 cm PDK bez zateplenia. Sme spokojní obvodové múrmi sme vytiahli za 4dni odpad 2 furiky. Bungalow 180 m2 podlahovka plyn mesačne 50 E. Sú v okoli domy z ytongu so zateplením ale obvodové steny sú z 25 cm a na tom, neviem presne 10-15 cm ESP.
Odpovedať
@branis material ktory ma lepsiu lambdu sa horsie zatepluje... a ja by som dal 20 EPS :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?