Velox - systém strateného debnenia

Prosím tých čo majú naozaj reálne skúsenosti s týmto systémom stavby.. podelte sa o skúsenosti.. naozaj Tý čo týmto stavali.. nie mudrtlanti čo to nevideli a nestavali.. takých je tu dosť.. ide mi o reálne skúsenosti.. či už pozítívne alebo negatívne!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. My prave takýto dom staviame.. z tohto materiálu. Bol nám odporučený.. po rôznych prepočtoch tepelných strát atď. Neľutujeme.. nie je to lacné, ale myslím že dom staviame na celý život a preto sme sa rozhodli že nebudeme na tomto šetriť. Mali sme pred nedávnom na stavbe odhadcu, nakoľko sme dočerpávali úver a ten nam povedal, že monolitické stavby sú ohodnotené veľmi dobre aj z fin. hľadiska. ja ako laik, len konštatujem že je to super stavba, rovné steny, teraz robíme omietky - je pravda že sa dáva do jadrovej omietky sieťka, ale to kvôli tomu aby nám nepraskala omietka. Fotky stavby ma v svojom fotoblogu moj manžel - nik ma čivo... ak Ťa zaujíma niečo konkrétne, kľudne sa pýtaj... ešte je super to, že nemusíš zatepľovať - takže preliačeniny na fasáde nehrozia :-)
Odpovedať
@cvoky8 ahoj. My sme spolu komunikovali aj cez IP. Ja to mam postavene z XL 42 sedy eps. Ale daval so este dalsi eps na to - vyhoda - lahsie sa kotvil - aj ked plno ludi nekotvi, ja som kotvil - stacili TID-ky (oranzove podlozky), sruba a aku vrtacka. Ma som aj frezu na EPS, takze je to zapustene a natom je zatka, ked to clovek prebrusi nic nie je skoro vidno. Osobne som s tym nestaval - robila to firma - ostatne som si robil sam. Na HS som nemal odvahu ani cas, teraz mozno by som sa uz do toho pustil.... Inak jedna ta doska ma cca 30 - 35 kg, takze nie je sranda sa s tym tahat ;).
Odpovedať
@timitami @mr79 super ludia toto potrebuje rozbehnúť takúto tému a debatu od ludí čo tento materiál poznajú. timitami dakujem idem pozriet fotky... Mr79 hej hej tvoj systém sa mi páči.. ja to chcem tiež tak klasicky velox420 - 20cm šedého EPS a z vonku by som dal ešte aspoň 10 EPs
Odpovedať
prave riesim projekt vysnivaneho domceka ... z dlho preferovanych VPC tehal som na argumenty projektanta presiel na velox 42 (20 EPS) + podla skusenosti z netu este jedno tenke zateplenie z vonku neskor aby nepraskala fasada (tepelna roztaznost dosiek). Zaklady uvazujem penove sklo, oba stropy zelezobeton. Nie je to najlacnejsie ale vyslo mi to ako rozumne riesenie a dufam ze druhy dom uz nebudem riesit.. Nemate niekto nahodou zratane co ta vysiel 1m2 steny veloxu ? myslim dosky, praca, beton, armovanie ... jednoducho suma sumarum + - ... dik.
Odpovedať
@taurus81 čo viem a na nete saom našiel a jedna holka tu mala urobené také prepočty koplet teplené odpory, cema na 1m2 kompletu atd..a velox bol síce jeden z najdrahších ale podla mna zasa super kvalitný.. ale 1m2 na komplet stál v rozmedzí 40-52euro.. čož je celkom dosť..ale myslím že to stojí zato..to pri tehlovke je cena okolo 20-30euro.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
my máme tiež postavené z veloxu. pred stavbou sme zisťovali aké sú negatíva a podľa mňa nie sú žiadne, systém je to veľmi dobrý, len si treba zvoliť dobrú firmu na realizáciu, lebo ak sa niečo pokazí tak jedine v tejto sfére. fakt radšej zvoliť kvalitu, nie že vám to odfláknu, lebo potom sa začína velox kritizovať a pritom tam chyba nie je.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
velox je často odsudzovaný za to že vnútri páchne, ja som sa ešte nestretol so stavbou veloxu, ktorá by páchla...práce naopak :) možno stačí niekedy vyvetrať :D
Odpovedať
@mirec122 Páchne? :-D :-D :-D To jsem nikdy neslyšela, co by tam jako mělo páchnout? Bydlíme tři roky a a naprostá pohoda, a to mám dost citlivý nosík.
Odpovedať
@mirec122 tiez som este nepocul, ze by velox pachol... keby som to bol vedel, este pred nahodenim omietok by som ho niecim navonal :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Rada by som ozivila tuto debatu.... Ako ste spokojni po tych rokoch s Veloxom? Rozmyslame nad velox stavbou a moc by pomohli priame skusenosti, postrehy :-)
Odpovedať
@doro8 no ja som nakoniec staval z Ytongu 😁😁😁
Odpovedať
@cvoky8 A mozem sa spytat preco nakoniec Ytong? Videla som ta tu vo viacerych debatach o Veloxe - co ta odradilo? :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@doro8 dom po rokoch stale stoji...
Odpovedať
@gashtaan Mate postaveny dom z veloxu?
Odpovedať
@doro8 Za prve, nechal som sa zblbnut projektantom ze velox je hlupost Za druhe, ziadna firma v okoli s tym nemala skusenost a tak som nechcel firmu z daleka kde by v nakladoch bolo ubytovanie robotnikov, prípadne ich zdlhave dochadzanie (samozrejme ze by to uz bolo v marzi firmy) ale pre mna rovno vyzsia cena. Za tretie, ytong sme mohly robit pekne svojpomocne a jednoduchsie rozvrnutie zasuviek, vodoinstalacie uz aj pocas realizacie. Predsa len sekat do betonu nic moc. Sice myslim ze teraz mi chyba trosku ta akumulacna vlastnost.. Ale uvidime rokmy ci som neprehlupil. Zatial zijeme, byvame a sme spokojny
Odpovedať
@cvoky8 Tak hlavne, ze ste spokojni :-) Ja len ze ked clovek cita o tom veloxe, tak sa to zda perfektna vec, no potrebovala by som vediet aku maju naozaj skusenost ludia co z toho dom postavili a byvaju. Ale asi to este stale nie je az tak rozsirene na SK... A ytong ste aj zateplovali? Akumulacna vlastnost nic moc teda hovorite?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?