Uprava stavebneho otvoru

Zdravim Okna a dvere uz mam vyrobene ale neupravoval som stavebne otvory. Mam par otazok. 1. Moze sa okno umiesnit az na vonkajsi okraj tvarnice? Na hornej casti stavebneho otvoru je miesto pre vonkajsie zaluzie, nebude to vadit ak horna strana okna bude ciastocne odokryta? (vyznacene na obrazku cislom 1) Samozrejme budem zateplovat vatou 20cm. 2. Taktiez v casti kde bude polozene okno sa nachadzaju aj drazky a uchyty cize nieje tam rovny povrch. (vyznacene ako cislo 2) Tiez dat lepidlo alebo nehat tak a vyplni sa to penou? 3. Treba aj obity YTONG na casti kde bude polozene okno nejak pripravit (vyspravit lepidlom, alebo stierkou)? (oznacene cislom 3) 3. Medzery 1 - 2 mm medzi tvarnicami mozem tiez vyplnit lepidlom? (oznacene cislom 4) Dakujem za odpovede.
Odpovedať
Okná sa osádzajú maximálne von, dokonca až mimo muriva kôli eliminácii tepelných mostov. Záleží však na projekte. Možno by nebolo od veci si naštudovať niečo ohľadom toho. Možno začať tu: https://stavba.tzb-info.cz/zateplovac... A potom mnoho iných článkov, kde sa to rieši. Teda, ak investorovi záleží na prevedení, vyhotovení...
Odpovedať
Okna mi bude osadzat specializovana firma kde som zakupil okna (montáž na pasky podľa normy STN 73 3134). Pan mi pri zamerani tvrdil ze stavebny otvor je dobre pripraveny. Vzhladom na vyssie spomenute nedostatky som sa chcel uistit ci ozaj netreba taketo veci riesit.
Odpovedať
@goxom7 Za mňa to treba riešiť. Všetky nerovnosti som u seba vyrovnával pomocou lepidla. Hlavne kapsy a drážky na tvárniciach. Ide o to, že ak by som to neurobil, bol by problém prichytiť okennú pásku. Upozornil ma na to môj oknár. Tak isto sa informuj, či pri okenných páskach použijú aj lepiaci sprej. Pokiaľ nie, tak páska bez toho nedrží dobre na pórobetóne a je ideálne dať do lepidla aj ostenie - plochy, kde pôjde páska.
Odpovedať
@goxom7 Tazko niečo písať, pokiaľ není jasné, ako sa budú okná montovať, čo všetko je v rámci montáže okien objednané (dohodnuté, zaplatené). Možno sa bude jednať o predsadenú montáž... Ale keby si niečo čítal, tak už ďalej tu nepíšeš a svoje otázky smeruješ na montážnu firmu, aby ste si ujasnili formu a možno sa tým aj vyhneš nejakým chybám, či plateniu práce navyše. Ale to už je čisto tvoj problém, či to budeš riešiť tu na fóre, alebo priamo s firmou...
Odpovedať
@goxom7 "Okna mi bude osadzat specializovana firma kde som zakupil okna (montáž na pasky podľa normy STN 73 3134). Pan mi pri zamerani tvrdil ze stavebny otvor je dobre pripraveny." Takže príde špecializovaná firma, ktorá ti bude osádzať okná a povie ti, že otvory sú pripravené na montáž dobre a ty sa uistuješ niekde na laickom fóre? Really?!
Odpovedať
Mozem sa opytat ktora je ta "špecializovaná firma"? 🙂 Len tak zo zvedavosti.
Odpovedať
@megdesign Really. Niekedy mi pripada ze vela majstrov / firiem si zjednodusuje svoju pracu a je im jedno v akej kvalite je spravena. Tak sa pytam tam kde to uz asi bolo riesene.
Odpovedať
@goxom7 ..... zdravím... č. 1 dolepiť xps, pir,zatiahnúť lepidlom .... č 2 vyplniť maltou.... .... č 3 vyplniť lepidlom ..... toto treba určite urobiť, inak sa bude "špecialistom" ťažko lepiť int.-ext. páska......pevne verím, že normu majú naštudovanú.... .... držím palce.....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?