Odpoveď na príspevok od matus6:
Dobrý deň, idem stavať rodinný dom so suterénom,… @matus6 uz tretia diskusia s tym istym. Whyyyy?Odpoveď na príspevok od matus6:
Dobrý deň, idem stavať rodinný dom so suterénom,… @matus6 volím fľašku rumu!Odpoveď na príspevok od matus6:
Dobrý deň, idem stavať rodinný dom so suterénom,… @matus6 .. čo ťa vedie k tomu, takto rozmýšľať..? Skôr by som sa sústredil na hydroizoláciu a izoláciu. Inak zaujal ma ten dopyt ohľadom skúsenosti s trvácnosťou...a kvalitou.. zle sa dá spraviť aj jedno, aj druhé.. a vždy ťa to prežije..Odpoveď na príspevok od matus6:
Dobrý deň, idem stavať rodinný dom so suterénom,… @matus6 Ešte 2x to založ, aby si mal čo najviac tém.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@matus6 uz tretia diskusia s tym istym. Whyyyy? @sousedekovci89 ale plusové body že nepíše v primitívnom anonymnom profile. Za mňa mu treba poradiť, hoci vo viacerých diskusiách. Už to tu začína byť vzácne.Odpoveď na príspevok od jankazb:
@sousedekovci89 ale plusové body že nepíše v prim… @jankazb to už nie je MS spred 10 rokov, ale úroveň projektov klesla, úroveň dodávateľov tiež, stavať začínajú odvážlivci, ktorí o tom nič nevedia a dúfajú , že internet pomôže. Čaká radu , ktorú nemôže dostať. Nikto nepozná podmienky v akých stavia, len štrk niekde stojí 8€/t, niekde 24. €Odpoveď na príspevok od jan45:
@jankazb to už nie je MS spred 10 rokov, ale úrov… @jan45 Tak si treba odmyslieť tú cenu, ktorá sa samozrejme líši od prípadu k prípadu a poradiť ohľadne ostatných vecí. Kvalita a trvácnosť sa nezmení podľa mesta. Akože ja na tom nevidím nič zlé, že a niektorí takto snažia aj svojpomocne a chcú si nechať poradiť. Ty alebo ktokoľvek iný asi inak nezačínal.Odpoveď na príspevok od delfabo:
@jan45 Tak si treba odmyslieť tú cenu, ktorá sa s… @delfabo no, len viem o prípade, keď murár (nie tesár) zašaloval a vybetonoval balkón, pri odšalovaní balkón spadol (spodná výztuž) a zabil ho. V niektorých krajinách si ani jednoduché stavebé práce nemôže robiť amatér. A ak si mniekto hľadá pomoc pri spčítaní nákladov na jednoduchúčinnosť, asi nie je v tom doma. To naši otcovia robili bez internetu. Fakt je, že sa stavalo s kamarátmi a vždy sa našiel niekto, kto poradil.Odpoveď na príspevok od matus6:
Dobrý deň, idem stavať rodinný dom so suterénom,… @matus6 Tak, projekt už máš, s projektantom si to už riešil asi. Pýtaš sa: čo je v takomto prípade lepšie – aj z hľadiska ceny, kvality a trvácnosti. Takže z hľadiska ceny - samozrejme DT sú lacnejšie ako monolit. Nespočítam že o koľko ale o veľa - daj si spraviť ponuku a uvidíš že pojdeš do DT... Kvality - veľmi záleží od toho, kto to robí. Ale ak je to spravené dobre, tak monolit bude kvalitnejší -nie sú tam prerušenia. Trvácnosť - neviem koľko plánuješ požiť, ale prežije Ťa to oboje, keď to nebude robiť fušer. Ja som zvolil pri stavbe DT a svojpomoc, je to ako lego. Ak ešte čosi, pýtaj saOdpoveď na príspevok od matus6:
Dobrý deň, idem stavať rodinný dom so suterénom,… @matus6 aktuálne u nás na Orave sa cenovo monolit rovná stene z DT-ciek, Ale je to rýchlejšie ( práca na 3 dni), staticky a konštrukčne lepšie Lebo cena stavať s DT-kami nie je len cena DT-iek, železa a betonu....je potrebné sintam zaratať vyššiu pracnost= dlhšie to trvá, dlhšie treba platiť pracovníkov, nezalejete ich naraz....teda minimalne 3x budete platiť betonpumpu, co su tie naklady naviac Pri monolite zalejete naraz 2,7m steny celej pivnice, na deuhy den osalujete a venujete sa inej casti stavby, nie len stenamOdpoveď na príspevok od mellie111:
@matus6 aktuálne u nás na Orave sa cenovo monolit… @mellie111 pokialje debnenie zdarma...Odpoveď na príspevok od mellie111:
@matus6 aktuálne u nás na Orave sa cenovo monolit… @mellie111 rozmer 13,40 × 10,10 m je na tri dni? aj s vyviazaním železa, debnením, betonážou, oddebnením? Za rovnakú cenu DT tvárnic? Asi som mimo reality...Odpoveď na príspevok od matus6:
Dobrý deň, idem stavať rodinný dom so suterénom,… @matus6 Ono, momolit už môže byť pohľadový, DT skôr nie. NAJDOLEZITEJSIE JE PREVIEST HYDROIZOLACIU POD DOSKU SUTERENU AKO JEDNOLIATU, NIE PREPICHOVANU ROXORAMI....Odpoveď na príspevok od jan45:
@delfabo no, len viem o prípade, keď murár (nie t… @jan45 ... ten nešťastník nechal na balkóne iba spodnú výstuž? Tak ako mal uloženú spodnú výstuž v platni na dome, tak s ňou "vybehol" aj na balkón a myslel, že je to OK, že ?Odpoveď na príspevok od mellie111:
@standa1981 písal o zadnej stene a bočných stenác… @mellie111 Chceš povedať, že za 5 dní sa urobí šalung na 4 steny, uloží sa celá výstuž a vyleje sa betón? Koľko ľudí by to robilo?Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@mellie111 Chceš povedať, že za 5 dní sa urobí ša… @chrobak7 Ak by sme pocitali, ze tam bude zo 10 ludi, tak sa to da realne stihnut aj za tych 5 dni. Ale to by bolo asi celkom o zivot.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@mellie111 Chceš povedať, že za 5 dní sa urobí ša… @chrobak7 reálne také niečo 6 muži zaliali za 5 dní, ale robiliOdpoveď na príspevok od mellie111:
@chrobak7 reálne také niečo 6 muži zaliali za 5 d… @mellie111 A debnenie mali odniekadiaľ požičané?