Stena ako zábradlie - OSB dosky / sadrokartón?

Ahojte, chcel by som postaviť dodatočnú stenu, ktorá by zároveň slúžila aj ako zábradlie a rozhodujem sa nad správnym materiálom, z ktorého ju postaviť. Na stene bude zavesená TV + skrinka pod TV tak aby to malo aj nejakú nosnosť. Vývod na komín sa otočil dopredu takže ten už nie je problém. Rozhodujem sa medzi sadrokartónom, OSB doskami alebo YTONG, ale murovať sa mi veľmi nechce. Ak je tu aj nejaký majster, ktorý by sa do toho pustil alebo máte odporúčanie tak napíšte. Hviezdoslavov - okres Šamorín Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od masky77:

Ahojte, chcel by som postaviť dodatočnú stenu, k…
@masky77 Takže už si našiel krbára, ktorý ti ten komín otočil? Aj keď sa ti nechce murovať, podľa mňa najlepšie, najjednoduchšie a z hľadiska trvácnosti najstabilnejšia by bola stena postavená z pórobetónu, aspoň 14 cm širokého. Tú môžeš jednoducho omietnuť a zavesíš na ňu čokoľvek. Navyše tam potrebuješ zábradlie aj pred tou otočkou, lebo to máš 4 - 5 schodov, čo je dosť vysoko a niekto by tam mohol padnúť. Podľa mňa, keby si tam nemal zábradlie, tak by ti to SU mohol vytknúť pri kolaudácii. Na druhej strane tam by stačilo len nejaké hliníkové zábradlie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@masky77 Takže už si našiel krbára, ktorý ti ten …
@chrobak7 áno krb sa zajtra dokončí išlo to pekne :) zábradlie na tú krátku časť asi nedám, max dočasné kvôli kolaudácii.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od masky77:

Ahojte, chcel by som postaviť dodatočnú stenu, k…
@masky77 trošku nerozumiem, prečo to chceš tak urobiť, ked máš miesto, kde sa dá pohodlne kotviť zábradlie. Zároveň tá vymurovaná stena poslúži na všekto tebou opsíané. Predpokladám, že chceš priestor zväčšiť práve kvôli telke. Ale tá sa dá v pohode zavesiť na pohyblivé rameno a nasmerovať presne podľa potreby. Ja by som si nechal vyrobiť kované ohýbané ozdobné zábradlie, ale to zrejme nebude tvoj štýl. Alebo komplet drevené zábradlie v súlade s drevom obloženým schodiskom. Čo sa dá urobiť pekne, je treba ukázať, nie schovať.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od masky77:

@chrobak7 áno krb sa zajtra dokončí išlo to pekne…
@masky77 mna iba zaujima ako otocil ten privod do komina. K otazke ja by som isiel do 15cm porfixu a na to sietka kleber...zaberie to max dva dni a potom nejaka pekna stierka tapeta omietka.
Odpovedať
Osobne by som asi aj tak zvolil zabradlie. Viac s mi tam pyta, ako nejaka stena, no ak aj tak planujes stenu, osobne by som ju radsej vymuroval. Zas to nie je neviem aka plocha a ak na nu mienis este aj nieco zavesit, tak to tak bude podla mna najlepsie
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od masky77:

Ahojte, chcel by som postaviť dodatočnú stenu, k…
@masky77 za mňa skôr z drevotriesky spraviť zástenu televízora, ktorá by išla až hore a zároveň by bola zábradlím. Buď sa zdupluje doska, aby to bolo pevnejšie alebo spraviť s dutinou a môžu sa tam skryť káble. Ľubovoľný dekor, ktorý by sa hodil buď k zariadeniu kuchyne alebo obývačky alebo kľudne biele.
Odpovedať
Použi Fermacell/ Rigistabil alebo Habito a máš po probléme
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

@masky77 mna iba zaujima ako otocil ten privod do…
@wolodymyr takto to vyzerá teraz
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od masky77:

@wolodymyr takto to vyzerá teraz
@masky77 úprimne ma zaujíma, ako bo otočený ten komínový otvor. Obdivuhodné. Práca kúzelníka.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@masky77 úprimne ma zaujíma, ako bo otočený ten …
@zicher pozri túto diskusiu https://www.modrastrecha.sk/forum/kom...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?