Statik a všetko s ním spojené

Dobrý deň. Kúpili sme si dom postavený v roku 1914(je to potvrdene uradom), sklada sa z 2och miestnosti, kolne a hospodarskej casti no a v jednej miestnosti je prasknuty mur z dvoch stran jedna z nich je obvodova a nedaleko mozno 15 metrov tecie potocik udajne raz vymyl dom ale uz je suchy Manzel spekuluje ze stenu po castiach bude burat a dostavia ale podla mna je to streleny napad bojim sa zeby mu cela strecha na hlavu spadla a preto ma napadlo zavolat statika. A moja otazka znie ci statik nemoze prist a nahlasit tu stavbu ze je hodna zburania nebodaj nam dat pokutu alebo tak. Chcela by som pocut jeho nazor ze ci je moznost opravit to a ci vie posudit ze dom nespadne. Chceme dom zachovat je suchy, hrube mury no krasa. Ale istota je istota. Dakujem za reakcie :-)
Odpovedať
@mirkavic veľmi dobrý nápad zavolať statika, ktorý prípadne aj navrhne ako zabezpečiť stavbu a strechu pred jej zrútením počas opravy poškodeného múra..
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@sikvni Síce máš otrasný pravopis, ale to nie je podstatné. Pokiaľ chceš na modrej streche ponúkať svoje služby a robiť si reklamu, musíš sa registrovať ako pro člen, t.j. podnikateľ. Potom môžeš ponúkať práce a zverejňovať svoje tel. číslo.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkavic statik je dobry napad... pokuty sa neobavaj urcite ti ju neda. Vypracuje staticky posudok na dom a tam bude popis casti domu co je v poriadku, co je treba riesit a co vyslovene kriticke... Nenavrhne konkretne stavebne riesenie. Ale da sa z toho vychadzat..
Odpovedať
@janetbla @richard71 dakujem za reakciu...a kolko ma to asi bude priblizne stat neviete nahodou? a teraz neviem navrhne alebo nenavrhne? :-D museli by sme potom volat uz nejakeho majstra? radi by sme si ho opravili svojpomocne ale chapem ze to bude asi vacsi zasah do domu a neminie nas to
Odpovedať
statik a jeho rady ok -leboaj nova stena sa môže chovat horšie ako stará
Odpovedať
@mirkavic ked si objednas aby navrhol riesenie tak navrhne, ked nie tak nie. V tomto prípade by som sa bez statika a jeho rad nepušťala do nejakých dolezitych prác.
Odpovedať
obavam sa ze navrhne zburat :-( teraz ma napadlo ze aj 1 tram ktory drzi strechu uplne na kraji je napadnuty roztocom to sa asi nebude dat opravit vsak? :-(
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
@mirkavic našli ste prosím statika ? Ak áno, môžem poprosiť kontakt ? Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?