Schodisko 2,4x2,30

Mám otvor na schody dlžka 2,4, šírka 2,3. Nerobili ste niekto schody na takýto rozmer ?
Odpovedať
ešte upresnenie malo by to byť, malo by to byť také Učko
Odpovedať
@tino2 dolezita je aj vyska
Odpovedať
sv. výška 260, platna 17cm, poter a podlaha 10cm, teda 287 cm spolu
Odpovedať
@tino2 šírka ramena? tvar ramena? či je to jedno? pomohol by pôdorys, odkiaľ a kam tie schody idú. vychádza 16 stupňov. pri šírke ramena cca 800 by si do tej diery dostal trojramenné s dvoma medzipodestami, ak širšie rameno, potom skôr do tvaru U bez medzipodesty.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my sme davali taketo:
Odpovedať
prikladám z projektu z pôdorysu 1NP a z podkrovia. No nezdá sa mi že je tam len prvý a posledný schod je rovný ostatné všetko šišaté. Videl som schodiská dĺžky 2,4 a mali rovných schodov viac, tak neviem či sa to dá urobiť aj inak. šírku schodu min 90 cm.
Odpovedať
Profilova fotka
Ano nakreslene to je "sisate". Ak si dobre pamatam sirka supna pri tocitom schodisku by mala byt dodrzana v 1/3 od obvodoveho ostenia. Len tak som si to teraz skicol v cade tak to by aj sedelo. Len taketo schodisko na pouzivanie je horsie ako klasicke dvojramnne. Ale splnite poziadavky normy a vtesnate sa do maleho priestoru. Dalo by sa aj klasicke dvojramenne Ale muselo by byt druhe rameno dlhsie smerom do chodby. Barak uz stoji? ci sa stavia?
Odpovedať
dosky + nosne mury + strecha hotove
Odpovedať
@sidewinder Co konkretne je na takom schodisku horsie ako na klasickom dvojramennom? Pytam sa, lebo mam take schodisko, ale v otvore 2m*3m a chodi sa po nom velmi pohodlne.
Odpovedať
@jurajm17 máš rovný len prvý a posledný schod ?
Odpovedať
@tino2 nie, az piaty sa zosikmuje. U teba je ale asi malo priestoru.
Odpovedať
Profilova fotka
@jurajm17 tak pri tocitom sa neda vyuzit cela sirka ramena, v podstate len obvodova 1/3.. stred v otocke je nepouzitelny, ak treba nieco nosit niekedy ten priestor chyba. Ked to pouzivate kazdy den sa to nezda. Jednoducho je to uzitkovo nizzsi standard ako dvojramenne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
áno je mi jasné že v tom oblúku to byť musí ale či ramená nemôžu byť rovné a rozmýšlal som či urobiť ramená 105 podľa projektu alebo to zúžiť a nechať v strede väčšiu medzeru A pod tým je ešte schodisko do pivnice. Horné schodisko by som chcel drevené, spodné , zhora uzavreté, buď betónové alebo drevené, príp. kovové s drevom. Neviem robil ste niekto niečo také ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?