Sadrokartónová priečka

Ahojte, chceme predeliť obývačku a kuchyňu stenou v šírke 2,6 m na 2,6 m, ale zvažovali sme sadrokartón, lenže žena na tú stenu chce dať obklad - kameň. Ako je to s nosnosťou sadrokartónovej steny? V tomto prípade je lepšie dať dvojitý sadrokartón alebo ísť radšej do murovanej priečky?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapture:

Ahojte, chceme predeliť obývačku a kuchyňu stenou…
@rapture Možnosti suchej stavby priečky je viacero. Není "sadrokartón" ako "sadrokartón". Zrovna ako obklad "kameň“ a "kameň“. Opýtam sa ja. Aká nosnosť je murovanej priečky?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@rapture Možnosti suchej stavby priečky je viace…
@frantisekca po pravde, neviem. Problém je ten, že máme podlahové kúrenie, takže sadrokartón bude lepený mamutom a zvrchu máme zase sadrokartón, takže obávam sa, že to asi veľa neunesie, preto zvažujem možnosti a čo najlepšie riešenie. Vymurovať je nezmysel, keďže v objekte bývame a teda nesmie tu byť veľa prachu aj kvôli samotnej kuchyni.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapture:

@frantisekca po pravde, neviem. Problém je ten, …
@rapture pri murovani z porobetonu nie je skoro ziaden prach. Rezat sa da vonku, dnu uz sa neprasi. Bordel le z lepidla a mokrych procesov, ale pri toche snahu sa to da zvladnut. Skor ma zaujima ci je mozne kotvit priecku do mura aby nespadla, kedze strop je SDK a na neho sa kotvit neda.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od epto:

@rapture pri murovani z porobetonu nie je skoro z…
@epto na sdk strop sa kotvit da, akurat to treba kotvit texou do profilu nie len do dosky.
Odpovedať
Profilova fotka
Sdk priecku kludne mozes spravit a svojim sposobom ze nalepis spodok na mamut. Horsie je to s vrchom ked ti pojde povodny rost pozdlz s prieckou a nebudes mat do coho ram chytit. Ak ide kolmo magnetom najdes a si v pohode. Len sa zmier ze ho budes sadrovat a brusit z toho prach bude ale s dobrym vysavacom eliminujes. Aj kuchyske linky vesaju na sdk. Ved aj
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?