Rez obvodovou stenou a základom

Je možné zvoliť takúto skladbu obvodovej steny, základov a podlahy? Stavba bude slúžiť ako chata min. 10-15 rokov a obvodové steny by som zatiaľ nezateplil.
Odpovedať
Dobrý den. To nemá chybu. Jenom technicky a finančně : když to nezateplíte hned, tak to nemůžete nechat dlouho bez povrchové úpravy. Dělat povrchovou úpravu a pak zateplit je blbost. Čili, toto bych zřejmě přehodnotil. Nebo sokl zateplil 70 mm XPS, aby netrčel ven před stěnu. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@ladajaskva Ďakujem za reakciu, 70mm hrubé xps som nenašiel u žiadneho výrobcu. Keby dám 60mm, bolo by to dostačujúce zateplenie základov? Chcel by som to potiahnuť aspoň 70cm pod úroveň terénu. Ide o prízemnú stavbu bez pivnice, okná by boli plastové 3sklo a predstava stropu je: priznané trámy, zhora záklop, parotesná fólia a na to min.40 cm minerálnej vlny (keď aj najlacnejšej :-) Kúrenie: kotol na tuhé palivo + akumulačná nádrž. Na temperovanie elektrické konvertory, lebo zatiaľ to budeme využívať ako chatu.
Odpovedať
Dobrý den. Odkaz : http://stavebniny-ds.cz/cz-detail-260... Jinak klidně stačí 60 mm, zejména, když to natáhnete pod úroveň terénu. Nicméně to vytápění s AKU nádrží nevidím moc růžově. To tam budete muset s bezpečnostních důvodů použít nějakou nemrznoucí směs. Temperování elektrikou nebude zrovna laciná záležitost. Všechno ale záleží na frekvenci používání chaty. Pokud tam budete pravidelně, tak je to celkem jedno. Pokud tam ale budete jezdit víceméně náhodně, tak to bude drahý špás. Ta poslední věta znamená, že v budoucnu to budete obývat trvale ? S pozdravem Laďa
Odpovedať
@ladajaskva Nemáme to ďaleko od bytu, pešo takých 25 min. autom som tam do 5-tich minút. Ide vlastne o viničný dom, ktorý by sme od mája do októbra využívali skoro denne a neskôr by sme ho chceli využívať na trvalé bývanie (neskôr - môže byť 5 ale aj 15 rokov). Podlahové kúrenie by bolo len pred pripravené (naťahané rúrky, natlakované nemrznúcou zmesou a nato cementový poter). Zatiaľ by sa kúrilo len kachlami a elektrikou. A pri trvalom bývaní by sa zriadil kotol ( tento s obojstranným prikladaním mám vyhliadnutý - http://www.kotle-verner.cz/sk/produkt... + by sa dorobila AKU a napojilo by sa to na podlahovku.
Odpovedať
@ladajaskva A ešte ďakujem za ten odkaz na ten XPS.
Odpovedať
@cajkovic15 Dobrý den. Tak to zcela mění situaci a bude to OK. S pozdravem Laďa
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?