Priečky v drevodome - vybrať Ytong alebo SDK?

Ahojte, riešime problem s výberom typu priečok pre náš dom - konkretne pre druhe nadzemne podlazie, ktoré je vyhotovene ako drevostavba. Teda namiesto betonovej deky je strop vyhotoveny s drevenych tamov a dreveneho zaklopu, na ktorý pojde krocajova izolacia a anhydridovy poter. Zaujima nás ktory typ priečok zvoliť? Ytong alebo radšej sadrokarton? V projekte mame pocitane s 125mm prieckami z ytongu. Otazka je, ci nebude pri tomto type stavby nejak praskat alebo nieco podobne, kedze drevo zvykne este pracovat. Ďakujem za akekoľvek rady a skusenosti.
Odpovedať
Drž sa projektu prosím ťa.
Odpovedať
@mikazibanejad zobral si mi to z jazyka ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@feriicko Pracovať to bude či budú priečky z jedného alebo druhého, ide o to ktorý materiál to lepšie zakamufluje. Prečo plánujete na drevený strop práve anhydritový poter, keď je to všetko drevená konštrukcia nebolo by to lepšie dokončiť suchými procesmi.
Odpovedať
@martosko mame tam navrhnute podlahove vykurovanie, preto ten poter. @mikazibanejad priecky sme si mohli vybrat, povodne sme chceli ytong, preto su v projekte, ale ked tak rozmyslame teraz, tak sadrokartonove priecky maju svoje vyhody. Preto sa este pytam, co je z hladiska vystavby a nakladov lepsi variant.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý den, v tomto případě doporučejeme SDK konstrukci příčky. S pozdravem, Ytong podpora.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@peter2810888 nie je to cisto drevodom, je to tak pol napol. Spodok je vymurovany a deka a cele 2 NP je potom uz z dreva.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?