Priečka Ytong 100 mm

dobry den. chcel by som sa opytat ludi co maju priecku 100 mm z ytongu medzi izbami a medzi izbou a kupelnou ako je to zvukovo izolovanie? nieje pocut kazdy pohyb, skrt a pod? a ako to je zo vodovodnymi rozvodmi v priecke 100 mm? nieje problem to tam zasekat? dakujem pekne
Odpovedať
Zasekaval som do 75mm priecky , bolo to sice LTT ale dalo sa .Do 100vky je to v pohode uplne .Zvukovo to neizoluje az tak super ale spliechat vodu nepocut.Maximalne tak sustat pri tom ako tecie v rurkach.Rozhovor normalny tiez nepocut.
Odpovedať
lebo mame navrhnute vsetky nenosne priecky v dome na 100 mm. ide hlavne o priecku medzi izbou a kupelkou.
Odpovedať
lubos a ty mas 75 mm priecku medzi kupelkou a spalnou?
Odpovedať
Profilova fotka
My staviame dom, v ktorom mame vsetky priecky 100mm. Tiez som najprv nad tym vahal, ale mame to zaroven riesene tak, ze tie priecky su to kvazi do pismena "s" kvoli vstavanym skriniam, ktore tiez pohltia nejaky hluk, a kupelne priamo nesusedia so ziadnou izbou.
Odpovedať
@solo6 Rodicia maju 75mm priecku v cinzaku medzi kupelkou a kuchynou . Ja mam naprojektovane minimalne 100mm a stredom domu ide jedna 150mm priecka .
Odpovedať
Cez 10 cm porobetón počuť silnejšie zvuky: hlasný hovor, búchanie hrncami, mixér. Tlmené zvuky nepočuť: šepot, sprcha. Mám 10 cm porobetónu medzi kúpelňou a kuchyňou. Zvuk môže prechádzať aj cez dvere.
Odpovedať
Profilova fotka
Hmotnosť priečky určenej na izoláciu zvuku má byť cca 150k/m2, ak je ľahšia, robí sa sendičová.
Odpovedať
Na 150 kg/m2 priečku treba základy?
Odpovedať
@radopp nie.. neni nosna.. je to len priecka... pokial by bola nosna, tak by asi nebola len 15cm
Odpovedať
Aj ja mam v celom dome priecky z 100mm Ytongu (vaznikovy krov) a murar stale nadava,ze kto to kedy videl take tenke priecky.Ze mi tam mali dat aspon 150 mm,ze vraj bude vsetko pocut..Ale zistovala som na stranke ytongu a tam udavaju zvukovu nepriezvucnost 120 Rw rovnaku pre priecovky 100,125 a 150mm,tak myslim,ze je to uplne jedno. Neviem,aky udaj je ten Rw..hladala som,ci nenajdem nejake udaje v decibeloch,ale nenasla som nic. U mna nesusedi ani jedna izba s dalsou,medzi kazdou je este nejaka ina miestnost-schvalne som to tak planovala..A skoro kazda izba susedi s vlastnou kupelnou-a ci bude niekto pocut,ci spievam pod sprchou,alebo nie,to ma az tak netrapi :-) Mozno jedine co by ma hnevalo,keby bolo pocut kotol z technickej miestnosti..dufam,ze nebude. A k tomu sekaniu-vodar nepovedal ani pol kriveho slova,ze by sa mu tam zle sekalo,takze asi v pohode.
Odpovedať
@hajny Nepriezvučnosť Rw=120 dB nemá žiadna priečka. To by ste za ňou nepočuli štartovať ani lietadlo. :-) Ytong 100 mm naozaj nespĺňa Rw, ktoré je len 35-37 dB. Až od 200 mm ytongu. Pre izby treba Rw=42 dB a viac. Pokiaľ ale máte izby oddelené medzi sebou šatníkom, OK. Kúpeľna a chodba môžu vadiť.
Odpovedať
Ja mam priecky zo 125mm ytongu. K tomu treba este pripocitat po 1cm omietky na oboch stranach. A myslim, ze je to uplne v pohode. Aj tak je pocut cez dvere. Dvere mam tie len nejake lacne, lahke, vostinove. Tie maju tak 10x horsi utlm ako ten ytong. 100mm ytong bude urcite stacit na beznu prevadzku. Mam ale poschodovy dom, takze mam oddelenu spaciu cast na poschodi. Kuchyna, obyvacka je na prizemi a medzi poschodiami sa mi hluk az tak neprenasa.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Cerpala som zo stranky Ytongu,chcela som sem stiahnut tu tabulku,ale nepodarilo sa mi to,je v kolonke sortiment,nenosne priecky.....NO pekne,stavebny dozor mi povedal (on navrhol tie 100-ky priecovky,v projekte boli 150a 200mm.),ze zvukovoizolecne vlastnosti maju rovnake.tak som sa spolahla na neho,ved robi dozor vo velkej stav. firme uz 20 rokov! Schvalne som sa ho pytala ako izoluju zvuky..Zabijem ho,ked budem pocut ten kotol v obyvacke! Kotol je Buderus GB 172-14,lacny nebol,tak dufam,ze nebude hlucny.
Odpovedať
Ja mam doma 125 ytong, vedla technickej miestnosti kupelnu, rozvody vysekane v murive. Kotol, ani cerpadlove skupiny skoro nepocut, ale co je dost pocut je oddtok vody z vypustania pracky- asi mi to nezaizolovali v stene. A este, ked sa napusta kotol na kurenie vody do zasobniku na umyvanie. Dnes by som to riesil inac, lebo ma to otravuje. tuto priecku by som vymuroval zo SILKY, na nu z vnutornej steny techn,miestnosti prilepil-obmuroval tenky ytong len na zakrytie rozvodov v techn.miestnosti. Nestoji to skoro nic, len sa o cca 150mm zmensi vnutorny priestor v techn miestn.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 rokoch
Môžem na priečku z pórobetónu hrúbky 100mm zavesiť kuchynské skrinky ? Má to tak niekto ?
Odpovedať
@purplesticks Mam priecku 100mm dlhu 4m,kuchynske skrinky na nej visia 10ty rok.Zatiaľ nepraska.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?