Preklady - podpery rozmiestnenie

Dobry den. Chcem sa spytat ze ak sa vyhotovy salung pre preklady zelezobetonove ake je min rozmiestnenie pre podpery? Kazdy 0,5 m menej? Dakujem za nazory..
Odpovedať
Profilova fotka
Zalezi na co salung z coho je a od dlzky a prierezu kvoli vahe betonu a priehybu debnenia.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam terasovy a garazovy preklad cca 40 cm vysoky a 30 cm siroky. A oba boli dlhe vyse 5 metrov. Podstojkovane som to mal z Teckami z hranolov kazdych 80 cm. Nic sa ani nepohlo. No vsetky stojky boli zo zdraveho pekneho dreva. A cely veniec som este aj vibroval vibratorom.
Odpovedať
@pipulkoo tiez nechcem nic nechat na nahodu a radsej hustejsie ulozit. Mam nakupene tie podpery stelovacie od 2 - 3,6 a nevedel som ci bude stacit mnozstvo. Mam dva 6m a jeden 4m preklad. Dam min 40cm na vysku a teda 80cm ked hovorite rozostup staci bez ujmy. Smiem sa spytat na zelezo ake ste daval? Dakujem
Odpovedať
@mato94901 ďalší expert, čo nemá projekt (tam by mali byť detaily o železa) a navyše sa púšťa do niečoho, o čom nemá ani šajnu.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@mato94901 zelezo si daj radsej vyratat projektantovi. Mne kazal 5 prutov fi16 na spodok armatury. Dal som 5x fi 18 na boky 10cm od spodu som dal dalsie dve fi 18 a na vrch isli fi 12. Strmienka 10 cm od seba. A podsaluj to radsej hustejsie. Hentie zelezne stojky davaj po dve vedla seba. A salung treba aj zavetrat aby ti ho nehodilo do boku. Lebo jak tam pustis beton z pumpy, tak to moze pekne rozplavat do bokov. Netreba to podcenovat. Niekomu sa to ani nepohne, inemu sa to zjebe. Ja som mal spodny salung spraveny tak, aby sa nevedel pohnut do bokov. Bol sirsi a spevneny forsnami ktore boli napevno prisrobovane, aby sa nevedel salung hybat do bokov. A kazdych 50 cm som mal zavetrany vrch salungu. Ja som sa s tym dost precizne pohral. Ale vysledok bol ukazkovy. Vsetko na milimeter presne.
Odpovedať
@pipulkoo nemam realizacny projekt kde to je pisane ale urcite nepojdem na vlastnu past a niekoho najdem, cisto som chcel informacne co ma to vyjde co vsetko budem potrebovat. Urcite to nepodcenim! dakujem ti za rady :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mato94901 a na realizacny projekt sa vyser. Vacsinou su tam aj tak popisane bludy. A za tie penaze co by si zaplatil za zdrap papiera, radsej investuj do kvalitnejsieho betonu a zeleza. Zdravy rozum je viac ako nejake okopirovane vypocty. Ja som si vsetko navrhoval sam. Dal som si to prekreslit najlacnejsiemu projektantovi, kvoli stavebnemu povoleniu a viac som projekt neriesil. Ten som hned hodil do suflika a dodnes je tam. Vsetko som si robil podla seba. Nieco som na stavbach obkukal, nieco vylepsil a postavil najlepsie ako som vedel. Samozrejme su veci ktore by som nabuduce spravil inak, ale tak co uz :-) mozno ked budem stavat dalsi dom :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?