Predpríprava na exteriérové žalúzie

Zdravím vás neviem to nikde naist ak som niečo prehliadol sa ospravedlňujem. Chcem sa spýtať chceme exteriérové žalúzie treba nejakú prípravu pri murovani a robeni vencov?? Moc ďakujem vopred za rady...
Odpovedať
@panco951 Ak ich chceš mať zapustené do fasády, tak áno, treba na to myslieť už vo fáze projektu. Mne projektant v projekte uviedol aj detaily osadenia vonkajších kastlíkov na žalúzie. Musíš si nájsť vopred firmu, ktorá ti dá špecifikáciu tých kastlíkov (rozmery) a tým rozmerom prispôsobíš veniec nad oknom či preklady. Nezabudnúť natiahnuť elektroništaláciu ku kastlíkom.
Odpovedať
A vieš aj odporučiť niekoho na podomietkove kastliky zatepľovať budem 25cm a na preklad mi ide 5cm styrodur ale tam by som asi aj pridal potom ešte pod kastlik izoláciu...
Odpovedať
@panco951 Keď dáš 25 cm EPS, tak do toho v pohode schováš kastlík. Potom nemusíš robiť úpravy venca či prekladu. Ja mám 15 cm a kastlíky som musel zapustiť o 1 cm, lebo kastlík má hĺbku 14 cm plus na kastlík ide 2 cm styrodur. Mne dodala žalúzie firma Reflexrol.
Odpovedať
@panco951 Mam tiez izolaciu 25cm. Daval som nad okna izolaciu z PUR panelov hrubky 9cm na vysku 30cm, ktore na mieru rezali v Presovskom Tavexe. Po presietkovani sa na to priskrutkovali kastliky, na ktore sa lepil 2cm Styrodur. Zaluzie mam od Climax-u.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?