Prečo sa vysúva prvý rad muriva?

ahojte vysvetlí mi niekto, prečo keď sa spraví základová doska a na ňu sa ide položiť prvý rad tvárnic...niekto to dáva zarovno so základovou doskou a niekto tie tvárnice vysunie von o niakych 5 a viac cm...nechápem... vopred ďakujem za polopatistycké vysvetlenie.....a čo je lepše, dať ich zarovno alebo vysunúť???
Odpovedať
Profilova fotka
ak sa bude zateplovať tak sa tehla ukladá zarovno zakl.platne ak sa uteplovať nebude tak sa vysúva. ide o to aby sa dažďová voda stekajúca po stene nedostala medzi izoláciu a tehlu.
Odpovedať
jaaaj taaak..ďakujeem....
Odpovedať
Prvý rad tehal sa dáva zarovno so základovou doskou, a tento prvý rad je užší ako tehla alebo Ytong v druhom rade napr. položim prvý rad tehlu,-Ytong 30 cm a na to položim 375 zalícujem vnútorne murivo čím je vonku vysunutá o cca 7,5 cm takto sa vlastne robí sokel.a sokel sa zateúľuje extdudovaným polystyrénom a tak aj prva rada tehál je zateplená. Je to dobre na otvetranie a zateplenie muriva.
Odpovedať
Prvý rad tehal sa dáva zarovno so základovou doskou, a tento prvý rad je užší ako tehla alebo Ytong v druhom rade napr. položim prvý rad tehlu,-Ytong 30 cm a na to položim 375 zalícujem vnútorne murivo čím je vonku vysunutá o cca 7,5 cm takto sa vlastne robí sokel.a sokel sa zatepľuje extrudovaným polystyrénom a tak aj prva rada tehál je zateplená. Je to dobre na otvetranie a zateplenie muriva.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@ferka511 ahoj prosím ťa neviem si rady, brácho ide stavať s tehly 440 a nám ostala termalica 365 a chce začať prvý rad tou našou kvadrou môže ? alebo musí mať kvadru 440, alebo sa dá dolepiť 365 do 440 , alebo sa necháva cokel?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?