Porotherm alebo britterm ?

Ahojte, idem stavať RD z brúsenej tehly, obvodové múry 30, plus zateplenie. Naprojektovanú mám tehlu Porotherm 30 profi. Dostal som však ponuku na tehu značky britterm, po prerátaní a vrátení vratných paliet ma vyjde lacnejšie ako porotherm. Akú by ste mi odporučili? Poprípade by ste sa mohli podeliť so skúsenosťami stýmito tehlami. Vraj je tehla britterm masívnejšia, ale zase som čítal pri pár diskusiách, že je aj nepresná. Tehly ako heluz, termobrik alebo leier nebudem kupovať. ďakujem za Vaše rady a skúsenosti.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme rozmýšľali nad 38čkou Porotherm, ale nakoniec sme zvolili 30tku, úplne nám postačovala. teda tú sme použili na obvodové a nosné múry.
Odpovedať
@m_martin My sme stavali z brittermu, nakolko tehelne su vo vedlajsej dedine a tam ich robia. Murari nemali ziadny problem. Konkretne to bola brusena 30-ka.
Odpovedať
Profilova fotka
no nam spravil velmi vyhodnu ponuku v tej dobe Wienerberger, tak sme ani nevahali. neviem ako sa pohybuju tie ceny teraz vobec, to by ma zaujimalo, ci sa to tak radikalne zmenilo ako niektori tvrdia🙂 kazdopadne - chcela som sa spytat, zabudla som - preco si zavrhol ostatne tehly, ktore si v prispevku spomenul? @m_martin
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?