PORFIX murovanie za dažďa ?

Zdravím všetkých stavebníkov a odbornú verejnosť, mám otázočku ohľadne murovania obvodových stien z pórobetónu všeobecne. Jedná sa o to že na aktuálny mesiac je relatívne výborná teplota a počasie na ťahanie múrov lenže na víkend hlásia mierne popŕchanie celé doobedie. Moja otázka preto znie či je možné za takéhoto počasia murovať alebo treba s prácou skončiť alebo nebodaj múry ihneď aj zakryť. Keďže lepidlo nebude zďaleka ešte vytvrdnuté. Iný deň murovať nemôžeme jedine počkať na vhodnejšie počasie zase vez niektorý víkend.
Odpovedať
@black481 A kde sa ponáhľaš? veď ešte je len február.
Odpovedať
@ruren máme na to dôvod. Otázka nie je či murovať vo Februári alebo v Auguste ale či je možné za jemného pršania murovať alebo nie.
Odpovedať
Ak nemrzne, ale len poprcháva tak to vôbec nevadí, môžeš múrať.
Odpovedať
ked bude mrholit ,tak kludne mozes, hlavne aby nemrzlo a nelialo. Tvarnice budu tazsie na manipulaciu a lepidlo bude dlhsie schnut inac nic ine by som za tym nehladal. A este jedna vec je rezanie skoro som zabudol, bude menej prachu, ale sucha sa omnoho lepsie reze.
Odpovedať
@black481 jasné, môžeš murovať aj v daždi. Porfix je ako špongia. Čo počas stavby napije, to počas bývania odparí do domu ;-)
Odpovedať
@black481 Kolkokrat zleje stavbu v lete burka... :-D
Odpovedať
Ďakujem za odpovede :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
oficiálne by sa mal pred murovaním porfix aj navlhčiť, aby z lepidla hned nevytiahlo vodu.
Odpovedať
Ja by som bol zvedavý čo by bolo keby boli odpovede, že nie, nemôže. To by dotyčný už počkal mesiac? Nechápem, ochvilu sa namiesto zdobenia vianočného stromčeka bude murovať. 8-(
Odpovedať
@tomasko007 odborne sa to nazýva globálne otepľovanie ;-)
Odpovedať
@prirodokochac nepíš tu také hlúposti, vieš koľko ľudí to vezme vážne!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?