Okenné tvarovky Porotherm

ahojte, má význam, z hľadiska prestupov tepla, riešiť okenné otvory pomocou systému okenných tvaroviek od Porothermu (tvarovky do ktorých sa vkladá styrodur), alebo je lepšie riešiť okenné otvory len klasickými tehlami a následne nalepiť styrodur po celej šírke múru?
Odpovedať
Profilova fotka
Z fyzikálneho hľadiska by malo byť jedno, kde je izolácia umiestnená, z praktického pokladám pás po ostení okna za účinnejší.
Odpovedať
Je vhodné to riešiť v každom prípade,z praktického hľadiska by som vybral lacnejší spôsob čo bude styrodur na celú šírku...
Odpovedať
Profilova fotka
Čítal som štúdiu kde tvrdili že z teplotechnického hľadiska okenné tvárnice nič nešetria.
Odpovedať
Beriem to aj z pohľadu ceny. Tvarovky budú asi tou drahšou variantou, preto ma zaujímalo, či to má z teplotechnického hľadiska väčší význam ako styrodur po celej šírke muriva. Ďakujem všetkým za odpovede. Uvidím ešte aká bude konečná cena tvaroviek, či to bude výrazný rozdiel.
Odpovedať
ja som mal rozdiel cca 20 centov na kus. cennikova cena je 2.84 myslim a klasicka tehla 2.47. bavime sa o 38 cm a potom je otazka aku zlavu si vydobijes. mal som ich cca 100 ks plus ete polovicky. polovicky neporovnavam cenu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?