Obvodové mury z čoho?!

Profilova fotka
Zdravim, chcel by som poradit z coho je najlepsie podla vas robyt obvodove mury? co sa tyka pomer kvalita-cena?doco by ste isli vy?rozmyslamYTONG 300, v se co dali?
Odpovedať
Profilova fotka
ideme do tehly 38 a zateplenie
Odpovedať
Profilova fotka
@pavol134 Obvodová nosná z tehly (Porotherm) 25cm - nech nesie a akumuluje, a ku tomu tepelnú izoláciu EPS 70F cca 20cm - nech izoluje. Daj rekuperáciu a s dýchaním stien si nemusíš robiť starosti.
Odpovedať
Profilova fotka
neni 25cm malo na obvodove mury?
Odpovedať
Profilova fotka
@pavol134 Pevnosť v tlaku Porotherm 25 P+D = 15 N/mm2, a Porotherm 38 P+D Ti = 8 N/mm2. stačil by ti aj betón - monolit 10cm, ale to už nech rieši statik.Určite netreba riešiť tepelnú izoláciu zväčšovaním hrúbky nosnej časti obvodovej steny.
Odpovedať
Porfix 25cm, pripadne solbet 25cm. Na to sedy EPS 20cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@vitarian To sú materiály s malou akumulačnou schopnosťou. Hutnejšia tehla (Porotherm 25) pôsobí ako úložisko energie a tlmí výkyvy teploty počas prestávok v kúrení (resp. chladení). Prečo šedý EPS - keď ťa netlačia vonkajšie rozmery a chceš dať tepel. odpor R=6,45 (ako šedý 20cm), tak dáš EPS 70F hrubý 25cm a ušetríš 40% z ceny.
Odpovedať
@pluky mate aj energeticky certifikat? Kolko mate projektovanu stratu? Lebo pri 38ke to uz moze byt vazny problem to zmysluplne zateplit tak, aby sa clovek dostal do kategorie NED. 30ka by bola vyhodnejsia-lacnejsia cena za 1m2 finalnej steny a zaroven lepsie tepelno-izolacne vlastnosti.
Odpovedať
hm ja si nemyslim ze mur musi byt nutne akumulacny material si zoberme ze podlaha stropy to je tiez par m3 betonu co dobre akumuluje navyse pri tenkych stenach z tehly sa osbne bojim horizontalne vedenej kanalizacie a vody dost sa ttm oslabi stena lebo kopec rebierok z tehly vypadne pri domacom burani pri porobetone sa mne osbne lahsie robili instalacie ale to je vec subjektivna. dalej omeitky na porobeton su vacsinou lacnesjie a di sietky si to vie natiahnut skoro kazdy ak sa roHodnes pre tehlu nwzabudni poslednu radu tehal pod vencom utesnit aby ti voda a beton nezatiekli do nizsich radov rehly. a daj salung z xps lebo kym zateplis by ti veniec premzal (systemove riesenie nemozes pouzit lebo by bol veniec uzky)
Odpovedať
Mam podobnu otazku, pri prestavbe podkrovia mame naprojektovany Ytong 375, bez zateplenia,...je to OK?
Odpovedať
@fraufrt ani nahodou
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?