Odpoveď na príspevok od divocinka:
Zdravým . Chceme rozšíriť kúpeľnú a kuchyňu .ale … @divocinka 125ky bývajú priečky, ale počkal by som si na vyjadrenie statika, viď.: https://zivotpodstrechou.sk/rekonstru...Odpoveď na príspevok od meliskova:
Priečky,ale treba vyjadrenie statika či netvoria … @meliskovaviď. link.To, či je do danej priečky možné vyrezať otvor, aký môže byť veľký a podobne, musí posúdiť STATIK, a to aj s ohľadom na to, či ide o nosnú alebo NENOSNÚ priečku.
Odpoveď na príspevok od gadefox:
@meliskova >To, či je do danej priečky možné vyr… Dakujem všetkým .rano tu bol statik a môžme kludne zbúraťOdpoveď na príspevok od divocinka:
Dakujem všetkým .rano tu bol statik a môžme kludn… @divocinka tak do toho 💣️😄Odpoveď na príspevok od divocinka:
Zdravým . Chceme rozšíriť kúpeľnú a kuchyňu .ale … @divocinka Typicky sa vybura len otvor alebo cast steny a da sa nosnik (I-profil alebo zelezobetonovy preklad). Ked statik vaha, mozno nema k dispozicii stropne skladby alebo detaily zalozenia – skus ho trochu postrcit alebo vymenit za ineho, ak sa nic nedeje. No nesiel by som do burania bez posudenia – hrozi porusenie statiky stropov alebo aj zvislych prasklin.Odpoveď na príspevok od sverdik:
@divocinka Typicky sa vybura len otvor alebo cast… @sverdik statik bol pozriet povedal ze kludne môžme zhodiť . A dam nam aj nejaký doklad .Odpoveď na príspevok od milanista:
@divocinka tak do toho 💣️😄 @milanista tie smajliky mi pripomenuli jedneho chlapika z dediny o ktorom mi rozpraval stary otec. Chlapik za hlbokeho socializmu pracoval v lome a mal pristup k trhavinam a dostal uzasny napad ze aby sa netrapil s buranim, spravi okno do pivnice pod domom trhavinou. Bola z toho panoramaticka stena domu ako su dnes moderne nakoniec 🤣