Nosná výstuž pod oknami - Ytong

Profilova fotka
Ahojte, davali ste nosnu vystuz pod okna, ako to doporucuje YTONG? napr. ako tu http://www.pomahamestavat.sk/content/... neviem ci to tam mam dat alebo je to zbytocne. dakujem
Odpovedať
urcite ano, tie 2 pruty ta financne nezrujnuju :-)
Odpovedať
Ja som to sice daval, ale nikto iny koho poznam to nedaval, vsetci na mna pozerali - "co ti hrabe, to kto povedal ?" :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
To by aj mna zaujimalo,som vo faze murovania stvrtej rady cize robim otvory pre okna a ytong a vlastne vsetky porobetony doporucuju dat dva roxory ako vystuz.
Odpovedať
Profilova fotka
@gaspy chcel by som vidieť citát tohoto doporučenia, možno, ak sa okno osádza ako predsadené
Odpovedať
Murovali sme pred tyzdnom. Okna siroke 1800mm.
Odpovedať
Je to robota na 10min + 1,6Eur
Odpovedať
@gaspy ytongovci odporucaju dat vystuz dvoch prutov o priemere min.6mm,do predposledneho radu pod okna,ale len ak je okno sirsie ako 1800mm.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
"každý" to doporučuje, ale nikto to nezdôvodní, že prečo sa to tak ma robiť, len že treba to takto robiť
Odpovedať
@jan45 @ricir @richard71 zdovodnenie som ani ja nikde nepocul/necital, ale tiez som to vystuzil. Moje sukromne vysvetlenie je, ze je to zviazanie tvarnic pod sirokym oknom. Viem, ze sa 100rokov murovalo plnou tehlou a nikdy to tam nik neriesil, ale zrejme to nie je ta ista situacia. Porobeton nie je plna tehla a original ytong murovacia malta nedrzi tak pevne, ako nejake flexi lepidlo na dlazbu, ktorym sa casto muruje. Plus, tvarnice sa spravidla nelepia zvislo a pero/drazka ma velku volu. Cize ked to prezeniem, moze sa stat, ze nechtiac do tej nepreviazanej tvarnice buchnes niecim tazkym a ona sa uvolni. Nie nespadne kvoli tomu dom, ale ak uz mas omietky, mas esteticku poruchu, ktoru musis zbytocne riesit, zatial co si mohol travit cas na rybacke..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
nasiel som oficialny technologicky postup na Ytong stranke. https://www.ytong.sk/sk/docs/non-19-S... Mozno existuje aj este podrobnejsi postup, ale na odovodnenie preco vystuz robit a kedy ju robit to asi staci. V tomto postupe je nafotena vystuz iba s jednym prutom. Na inom Ytong-videonavode je ukazana vystuz s dvoma prutmi : http://www.ytong.sk/pracovne-postupy.php Navody cca. potvrdzuju to, co vyssie napisal kuracinarez. Cize pod otvory nad 1800mm pouzit prut ( alebo dva ) s min 6 mm priemerom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?