Náhrada za zakladaciu maltu

da sa s niecim nahradit zakladaciumaltu
Odpovedať
ak máš dokonale rovný podklad môžeš rovno lepidlom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
alebo na penu, ja som tak daval
Odpovedať
@slavoslav A aka je prosim ta maximalna hrubka lepidla? Platnu mam zrovnanu precizne, ale zase na mm to nebude. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Môže sa kľudne dávať aj na lepidlo s tým rozdielom, že po založení prvého radu sa to nechá deň preschnúť. Kebyže na to vymurujete hneď 10 radov lepidlo sa vytlačí spod tvárnice
Odpovedať
tehlu asi do lepidla nezalozi ale kvader sa da tak do 1cm len treba huste lepidlo
Odpovedať
@dom2013 lepidlo by som už viac ako 0,5 cm nedával (dá sa aj do 1cm, ale treba zvážiť ekonomickú efektívnosť ) osobne by som okolo 1cm už zvažoval maltu. V zásade do malty môžeš zakladať vždy aj keď je podklad rovný. Neviem prečo je požiadavka malte sa vyhnúť.
Odpovedať
@slavoslav Vdaka za radu. Mne osobne je to jedno, len aby som vedel, co objednat :-) A aka je cca spotreba malty pri rovnom podklade? Da sa doverovat beznemu technickemu listu od vyrobcu? (40kg suchej zmesi = 25 l malty) Pri 1 cm hrubke by mi to malo vyjst jedno vrecko na 2,5m2. Alebo radsej ratat s vacsou spotrebou?
Odpovedať
@dom2013 technický list uvádza zvyčajne dostačujúce množstvo, dôležitejšie je ako s tým hospodária murári na stavbe. jedno dve vrecká sa dajú kedykoľvek dokúpíť, prípadne dohodnúť s dodávateľom vrátenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@dom2013 mne vypočítali 8 vriec zakladacej malty, 5 som musel ešte dokúpiť, základová doska nebola celkom rovná, keď sme ju robili zapršalo a už sa to nedalo udržať v rovine...nie je to až taká položka, aby si skrachoval. 8-)
Odpovedať
@topvideo Ja som nakoniec pre istotu objednal 20 vriec :) Takze mi asi aj zostane, ale vsak hadam zvysok vyuzijem na hornom poschodi. Aj tam sa asi bude prva rada zakladat na maltu, ci nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@dom2013 samozrejme aj pod priečky...
Odpovedať
@rastislav29 prosím ťa akú penu si dával? lebo sa neviem rozhodnúť..original porotherm je najdrahšia uvažujem nad den braven Multi kleber pena..alebo ak je nejaké iné čo máš overené..dakujem za odpoved
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?