"lepenka" pod steny poschodia

Ahojte, chcem sa informovať, dávali ste pri murovaní poschodia lepenku pod steny? Viem že nebude slúžiť ako hydroizolácia, skôr som sa s tým niekde stretol ako spomalenie prenosu zvuku v stenách. Idem začať riešiť poschodie nad pivnicou. Pivnica - betónová z DT a na tom 15cm ŽB strop, na to má ísť Ytong šírky 300mm. Má to tam zmysel? Ďakujem všetkým za odpovede
Odpovedať
@stefanby ja som dal presne v tvojom pripade, ale druhy krat by som to nerobil je to zbytocne. Teda pokialbude zemina pod urovnou ytongu na urovni odizolovanej pivnice .
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanby bude slúžiť ako hydroizolácia od betonu pivnice, na poschodí to už potrebné nie je.
Odpovedať
Ja som na poschodie nedával. Zvukoizolačný efekt takmer nulový.
Odpovedať
@rkorba @jan45 @arcticcode ďakujem veľmi pekne za odpovede. O týždeň mi idú zakladať z Ytongu rohy. Tak aby som to pripravil ak treba. Takže nejdem dávať, aspoň ušetrím čas na dôležitejšie veci. 🙂
Odpovedať
@stefanby je tamvelike ALE. A to ako kvalitne máš spravenú hydroizoláciu pivnice aby sa ti po obvodových múroch pivnice nevzlinala vlhkosť do Ytongu. Radšej daj keď ti to robifirma a nevieš kvalitu prevedenia pre istotu.
Odpovedať
@rkorba HI robím ja 🙂 a je spravená dobre- pivnica to nieje doslovne, je tam hlavný vstup do domu, garáž, izba atď - kuk album 🙂 zasypané je to z časti.
Odpovedať
@stefanby a ja som si izoloval pivnicu sám a viem že to robené stok kral lepšie ako firmou, ale keď mi tam havarijne natečie kubík vody na jedno miesto Tak sa mi z vnútornej strany spravia mokré mapy. Ak to chceš mať dokonale tak musíš robiť dvojitú izoláciu prekrytím spojov čo nikto nerobí.
Odpovedať
@rkorba jj, súhlasím a preto som na spodok dával jednu vrstvtu V60S35 a na to (spoje v strede pásu) modifikovaný 40 (označenie neviem) takže spolu cca 7,5 - 8 mm hrúbka asfaltových pásov celoplošne prácne natavovaných. Nevedel som že to nikto nerobí keď to všetci odporúčajú 🙂
Odpovedať
@stefanby Keby si videl Robošov tak by si zistil že to robia pre nich ľahšie A to natavovanie so spúšťou fóliou A nie ťahanovská smerom hore! Cize cele zle a to nehovorim o finisovani spojov, ktore je najdolezitejsie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?