Je cena práce primeraná?

Dobrý den, chcem sa spýtať, či je primeraná cena prace partie 4 robotníkov (nie firma ani živnostník) 10 000e. 3500 z toho základy, výkopové práce robil bager nezávisle od partie. 130m2 prízemie. Zvyšných 6000e murovanie nosné múry, 375, salovanie, schody, veniec, keramický strop. Dom bude dvojpodlažný, toto je zatiaľ cena s prvým podlazim. Netvrdím, že je cena dobrá alebo zla, nemáme to s kým porovnať. Všetok materiál zháňame sami, aj väčšie náradie, dosky, stojky, žaba. Este otázka, majster nám nechce vôbec povedať cenu dopredu, vraj to nevie povedať a postaví nás pred hotovú vec,je to bežný postup? Ďakujem za rady.
Odpovedať
1
2
6
@lunox postavil by som ho pred hotovu vec ze mam iba polovicu. Presne preto sa to nacenuje komplet, ako istota pre obe strany
Odpovedať
Urcite nebrat. Cenu dohodnut dopredu, zaplatit po vykonani a schvaleni prace. Ci je to vela alebo malo neviem, ale ak nemas cenu vopred, tak odkial si zobral/a tych 10k?
Odpovedať
@lunox Nikdy nepristupte na to ze cenu vam poviem potom lebo to nikdy dobre nedopadne bohuzial. To musia vypocitat dopredu ved vedia vsetko co potrebuju do svojej ekonomickej rovnice ak trva na tom ze az potom tak by som ho hned otocil a chod odtial prec. U mna to len raz skusal majster ze v polovici povedal ze rozmyslal tak ze asi to bude drahsie lebo preto a preto ale rychlo zistil ze nepochodi a uz bol kludny.
Odpovedať
Profilova fotka
Na cene sa treba vopred dohodnut, to vidim aj pri nas momentalne, ze niektori majstri by aj vymyslali, navysovali svoje ceny, ale ja nie, proste ked raz sme sa na niecom dohodli tak to plati.
Odpovedať
@lunox staviam podkrovny 10x8.6m + prilepena garaz 4x6.5m, cenu zakladov som mal ako celok, pracu neviem, no ak odratam cenu materialu (co som ratal) tak 3500e to moze byt, cenu murovania prizemia sme dohodli vopred na 30e/m3, cena prace vence-salovanie armovanie, ukladanie bet. premaco stropu, podstojkovanie, ukladanie betonu, odsalovanie, odstojkovanie 2700e. No poschodie za 30e/m3 uz nechceli murovat, ze stity su vysoke atd, este sme sa nedohodli.
Odpovedať
Treba hľadať ďalej, mám nielen pocit, ale už istotu, že dnes nevedia zlatí milení robotníci, čo si pýtať! Za robotu bez veškerej zodpovednosti si zapýtajú nehorázne prachy, najmä v BA majú dojem, že môžu brať jak na Klondajku! Lebo pravda ich logika je neskutočne rozkošná - dom v BA rovná sa miliardár, ktorého môžeme odrbávať na všetkom! My máme otrasné skúsenosti s cenami stavebných prác a kamoš neurochirurg detto - ten je už na prášky! To čo zarobí u neho roboš pokládkou dlažby, na to on ťahá nonstop nočné a domov chodí ako zombie! Príde remeselníček a zapýta za drobnú robotu, tak, aby z toho asi pohojil ďalšie dve generácie potomstva! Najvtipnejšie je, že už sa im kopec vecí ani nechce robiť! Otrasne sme to dopracovali - hnilé to je, neochotné a ešte aby sa im človek za vlastné prachy doprosoval! Ale keby mali zlatí roboši takto zacvakať inde, napr. u lekára, to by bolo vreskotu!
Odpovedať
@sucky1 cena murovanie + ten strop 2700€ komplet... To máš dosť v pohode by som povedal
Odpovedať
@metele no teraz nám idú dokončiť ten strop a povedal nám stavbár, že to bude ešte 5 tisic, 3,500 už dostal keď dokončil základy a 1,500 ako zálohu za murovanie. Vôbec nevieme cenu murovania za m3, už mesiac čakám na nacenenie práce a stále sa vyhovára. Musím však spomenúť, že máme aj kadejaké vyklenky a nosný múr aj cez stred domu.
Odpovedať
@jabadaba staviame na juhu stredného Slovenska, chudobny okres, ale bojím sa, že cena ako v BA.
Odpovedať
@lunox to je nepríjemné...ale isto nájdete ľudí za slušnú cenu, držím palce.
Odpovedať
@jabadaba Presne tak ako pises okolie SC ale to beriem ako okolie BA sme zazili to iste niekedy som mal pocit ze si myslia ze vsetci sme spadli z krajiny hlupakov ked povedia cenu a myslia si ze to je ok. A este vacsi problem je to ze spekulanti na zapade a hlavne okolo BA zistili ze tu je tak malo robotnikov, murarov, tesarov, elektrikarov, plynarov a neviem koho este ze to zacali zneuzivat a tvaria sa ako odbornici a ze ponukaju kvalitu ale oni proste nevedia pokazia vsetko, zoberu peniaze a uz nikdy o nich nikto nepocuje a to teraz pocuvam dennodenne a preto najst kvalitu a este si na nu pockat tu trva aj 2-3 mesiace ...A este vacsi problem je ked ludia niekomu nalatia daju zalohy a potom uz o tom cloveku nepocuju a peniaze su fuc aj tu na modrejstreche sa uz take veci riesili bohuzial ...
Odpovedať
@lunox ak sa ti zda neprimerana urob si sama a budes dobre spavat....aspon uvidis o com to je....murovat za 30 eciek dennodenne..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@fenix8 škoda reči - čo sa bavím s ľudmi, ktorí teraz stavajú - tak je to hnus. Lemplovská robota, ceny jak v Paríži na Montmartri a presne ako píšeš - odporne zneužívajú momentálny stavebný boom. :-p
Odpovedať
@daralbajda porozprávam ti sprostredkovane,o čom tom je, operovať denno denne niekomu mozog 12 hodín za 30 éčok? Jadrovú vedu ani raketovú remeselníci nerobia, tak klídek...však, operuj sa sám, aby si vedel o čom to je, hm? Odrbávať ľudí a doslova ich ošklbávať je v poriadku?
Odpovedať
@lunox ak je presne stanovený rozpis prác, tak môže byť aj pevne stanovená cena. Rovnako ja pri elektroinštalácii. Ale ak si počas inštalácie zmyslí pán domáci, že "túto ešte zasuvecku, túto svetielko", tiež mu cenu navysim.
Odpovedať
Dajte to podrobne nacenit min 20 firmamci partiam. A budete mudrejsi. Absolutne bez debaty najat stavebny dozor !!!! Staci taky co za 10az20e pride pozriet pred betonaxou ci je vsetko ok. Ale dozor MMUUSSII byt bez debaty. A popri tom studujte tu na fore aj inde kopec veci. Pytajte sa preco preco a este raz preco ako.. Podakujte mi po dokonceni stavby.
Odpovedať
@daralbajda neprehanaj. 30e denne. 1 porfix sa poklada za 1eur cca. 30 tvarnic polozi za 4hod aj keby kazdu kalibruje..
Odpovedať
@daralbajda veľmi dobrá rada, naozaj mi pomohla, už len kvôli tomu komentáru budem lepšie spať, dakujem.
Odpovedať
@daralbajda a nemám pocit ze muruju za 30e denne, keď 4 chlapi za 2 týždne (pracovné dni) zoberú 5tisic z toho sa 2 dní nerobilo a 3 dní boli len 2ja.
Odpovedať
my mame zivnostnikov dohodnutych. chudaci cakaju az sa zlepsi situacia a my mozeme zacat, kedze stavebne konanie sa nam necakane predlzilo. no mame rozpisane jednotlive polozky a na tie sa budem aj ja odkazovat. neplanujem zvysovat sumu, ked sme sa na niecom dohodli. na priecky mi dali len sumu na m2, nakolko ideme niektore menit..ked som ich prepocitala, tak ak si ich spravime sami, usetrime tisicku a ideme do toho. ja ked doucujem, tak nemenim sumu za hodiny...takze cakam, ze dohoda plati ako sa dojednalo...
Odpovedať
@jabadaba no už vidím chirurga operovať za 600evri mesačne,ja nechodím a nespekulujem ktorý chirurg je lacnejší...no a lekári osobitná kapitola... @leatea no ak čakajú tak sú to fakt chudáci.... A pochybujem že by bola doba taká že si budeš diktovať.Aspon čo ja viem tak väčšina je rada že niekoho zoženie čo to urobí do poriadku.mne keď začne niekto krútiť a vyjednávať tak ho rovno odpalim....nech si urobí sám..
Odpovedať
@dusantt dozor...ďalší darmozrac...a niekde musíš dopilit,musíš namiešať lepidlo.paleta je cca 1m3,ak chce živnostník aby mu ostalo cca 1000evri na konci mesiaca musí zabudovat cca 70 paliet do mesiaca,t.j 3,4palety denne či je slnko, dážď......neviem kde žijete ,ja som väčšinou rád keď niekoho zoženiem ,a vyjednávať môžem snáď len s ľavorukými..
Odpovedať
@daralbajda podme pocitat. Plati ten tvoj priklad dane? Ak nie tak mu staci 1200 tvarnic aby mal tisicku mesacne. 200 je benzin a naradie. Tj 1200/22dni je kolko? 60 denne? Murar zarobi 200e denne podla sikovnosti tak co trepes ze chudak neda ani tisicku? Koho sa tu snazis oblbnut?
Odpovedať
@dusantt neviem ako to ratas,dúfam že nie z minimalky čo poberas Ty. Aby ti ostala tisícka musíš mať v superhrubom cca 2000evri ,a kde je benzín, náradie,preluky keď nemáš prácu...či živnostník má kvôli tvojej vychcanosti platiť minimálne ,alebo žiadne odvody?Nemá si odložiť 10% na dovolenku?Neplatí daň z príjmu.? Nepotrebuje stravný lístok ?? Vsak vybav si živnosť,plat všetko z priemernej mzdy v štáte a uvidíš koľko ti treba aby ti ostala tisícka.Najradsej mám rád takýchto vychcancov...
Odpovedať
@daralbajda tak nech plati odvody ako sa patri. 2000 mesacne, nech je 22 dni, to je 90 denne. 32 porfixov o rozmere 50x25x25cm = 1m3 tj, 1eur za tvarnicu. ty mi tvrdis, ze 3-4palety denne ci je slnko ci prsi. A co smetiari? Ti su hovna ? su to len 3 palety a nei 4, to by mal viac, ale ako som pisal, z praxe viem, ze murar ma 200eur denne. Tolko mas aj ty, ak murujes, a neklam ze nie. benzin naradie = naklady, neplet sem nieco, co nie je pravda. Vymuroval som si dom sam, ako som pisal, kalibroval som kazdu jednu tvarnicu, rezal som RUCNE, miesal som si lepidlo sam, zakaldal stavbu sam. Nuz a denne som mal za 6 hodin sice biednych 60tvarnic, no keby sa pohnem, a naberiem prax, co sa neskor stalo, da sa aj dvojnasobok tohto, za 6hodin. Porfix bol mizerne krivy, s ytongom by to islo lepsie, lebo je o 20% objemnejsi. Mal som par paliet aj toho, bol lepsi. Takze ak chces klamat a zavadzat ludi, tak to rob s niekym, kto nikdy nedrzal tehlu ci tvarnicu v ruke. Okrem toho o parazitovani statu a zdravotky na pracujucom mi hovorit nemusis. Staci pozriet na den danovej slobody a zistis ze polovica prace je v kybli. Ale cuduj sa svete, ludia aj tak pracuju, neostava im nic ine.
Odpovedať
Profilova fotka
@jabadaba preco si to teda neporobite vsetci sami zadarmo ? Pleties viacero problemov dokopy. Prvy je ten co stoji robota. Vacsinou to byva odpovedajuca suma. Druhy problem je kvalita. A kedze reakciou na prvy problem byva takato diskusia, vela kvalitnych ludi si povie, ze sa na to mozu xxx a idu robit von. A potom sa na druhy den prihlasi "stavbar" co este vcera nieco peciatkoval. A k tej BA, treba pochopit, ze v BA su vyssie zivotne naklady, takze logicky aj ten stavbar ak tam byva bude pytat viac. @lunox ked nevies posudit, tak najdi a zaplat rozpoctara a ziskas moznost to porovnat.
Odpovedať
@daralbajda ak je dozor darmozrac, ake mas vzdelanie ty? Mysim si ze ten murar ci robotnik ze? Nerad sa nechas kontrolovat dozorom? Na MS fore radis, ze dozor je damozrac, aby si lahsie oklamal zakaznika? Zakaldatelka je evidentne neznala veci a ty jej radis, ze dozor je darmozrac? Aby ju lahsie niekto podviedol a potom platila desiatky tisic za orpavy? Mas tieto dni prestoj, lebo prsi, alebo sa len nudis?
Odpovedať
@majkoj je uplna blbost, ze v BA su vyssie ceny, prave naopak, ale to by si sa musel vyznat ako funguje dopyt a ponuka.
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt o com trepes ? to je statistika to su cisla, nie tvoje dojmy.
Odpovedať
@majkoj zas statistika? Aka? Lebo ja mam cp z prvej ruky. Ba nie je draha co sa prac tyka.
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?