ISB systém - skúsenosti, rady

Profilova fotka
Ahojte, rozhodli sme sa že by sme si postavili domček ISB systémom.. na slovensku túto možnosť ponúka zatiaľ iba jedna firma, ktorá sa na tento system dala len nedávno, a sama zatiaľ žiadny dom nestavala. No majú skúsenosti z Maďarska, kde sa boli zaučovať, tam je vraj stavanie domu týmto spôsobom úplne bežné. Stretol sa s týmto niekto?? Pre lepšiu orientáciu pridávam link s popisom tejto technológie.http://www.rychlestavby.sk/technologia.htm Je o tom v slovenčine strašne málo informácií, tak keby si niekto trúfne na madarčinu, alebo angličtinu tak na tejto stranke sa dozvie viac.http://www.isb-system.com/hu/ pýtam sa pre to či nepozná niekto aj nejaké negatíva takejto stavby, lebo ja som ich zatiaľ nenašla, ale nechce sa mi veriť že nie sú. Pekny deň prajem ;-)
Odpovedať
So záujmom som si pozrela túto novú technológiu. Najlepšie by bolo obrátiť sa na ľudí, čo už v niečom takom bývajú. My ideme stavať technológiou thermomúr. Tiež je to u nás pomerne nové, ale už je tu zopár stavieb a tak sme sa boli pozrieť ako to reálne vyzerá a ako sa v tom býva. Majitelia boli skvelí a zodpovedali všetky naše otázky. Preto si zisti u stavebnej firmy, kto u nás v takom niečom býva. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jarmila60 to nie je zly system, akurat by som po dokonceni dal dole vnutorny EPS :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jarmila60 dakujem za odpoveď, je dobré vedieť že aj niekto iny sa nebojí púštať do nových vecí :D vyzeráto podobne tomu nášmu systému..
Odpovedať
Profilova fotka
@vacica59 co ta bude stat 1m2 takej steny ?
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj tak to ešte netuším, rozpočet na naš dom sa práve počita v madarskej fabrike.. ale majitel stavebnej firmy ma ubezpečoval, že cena sa vyrovná, ba je až nižšia ako pri klasickom tehlovom dome..
Odpovedať
Profilova fotka
@vacica59 noooo to by som si velmi dobre overil :). Ten thermomur trochu poznam, chcel som z toho stavat. ten system je tu uz roky od roznych dodavatelov. U mna nakoniec ale nebol mozny. Cena ale bola o dost vyssia ako som nakoniec robil tehlu+ EPS. Tento tvoj system vyzera ako thermour ale v kombinacii s porobetonom. Nieco ako multipor. A to je drahsie ako EPS. Ale motyka mozno vystreli :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?