Hruba stavba - múry pred zimou

Ahojte, Chcem sa spýtať na váš názor ohladom dokončenia stavby pred zimou, resp. jej nedokončenia. Jedná sa o to že zaklady by mali byt v auguste dokončene a uvidime ako dopadnu nejake veci a či by sa podarilo ist dalej este do konca roka. Cize je asi blbost napr. spraviť základy a vytiahnut mury + veniec a nechať to takto cez zimu nie? Je blbost aj zaklad, veniec, strecha, skridla, a nespraviť vonkajšiu fasadu so zateplením? Môže zima, jesen, dážd, mráz nejako narušiť múry a spojivo medzi kvádrou? vdaka
Odpovedať
@truly ak ti čas dopraje tak urob do zimy mury a daj stavbu pod strechu,cez zimu sa stavbe nic nestane ak je pod strechou.Ked ale nevies dat pod strechu na zimu tak mury ani nerob.
Odpovedať
aky je potom rozdiel ci pod strechou alebo nie ked v podstate ak pride dazd alebo sneh tak aj tak na stranu prsi snezi ci?
Odpovedať
to nevadi ale nepriši rovno na mury .povedzme že si to das postavit z tehal tam su diery do nich sa dostane voda a pri mraze može rozmrznut. tak isto aj ytong može rozmrznut. Z boku ten material nenasiakne tak vela ako zhora.a ked uz mas strechu tak rimsa trocha aj prečnieva mury. A cez zimu ti trocha aj prefukne stavbu, a skoro na jar potom mozes v pohode zacat s oknami,elektrikou,atd.Myslis že ked to na jar urobis mury a hned rychlo ostatne tak to prospieva stavbe?Da sa postavit dom aj za 4 mesiace ale po čase sa ta rychla robota aj prejaví.Cez zimu ak mas pod strechou a su mrazy tak sa ti ukaze co urobi zima so stavbou.Je tu na MS vela popisane o tom že kolkym zimne mrazy pomadvihali zakladnu dosku alebo steny zacali praskat. V podstate vsetko zavisi len od toho ako sa rozhodnes.
Odpovedať
Profilova fotka
@truly nieje to problém, kľudne môžeš vytiahnuť múry a veniec a nechať nechať to tak prezimovat. Ja som to tak mal a všetko ok. Jediné čo som nestihol vybetonovat montážnu jamu v garáži. Cez zimu sa tam zosuchla hlina :-( tak na jar bolo treba to vyhadzat
Odpovedať
kludne prezimovat, aj bez dokoncenych murov, ale chranit pred snehom je idealne, proste nech sa nedrzi sneh na murive.. este je dobre ak bude stecha a ryny zvody, aby sa na ne napojili nejake hadice, odvodnenie metre daleko od domu, nech nemoknu zaklady... moj drahy strechar to tam nedal, ved naco..
Odpovedať
no ale ak sa nezakryje zaklad ani mury tak potkm budu vlhnut ci? Ako pisem v dobrom ale niekto by to zakryval a druhy mi napise ze budu vlhnut zaklady. Alebonich prekryt igelitom?
Odpovedať
Ja som nestihol spravit pred zimou strop, ostali teda hole mury na prizemi (z Ytongu). Vrch som pred zimou pozakryval s foliou a nechal tak. Spodnt rad bol skoro stale vlhky, kedze naprsalo. Dufam ze to v kombinacii so silnymi mrazmi neposkodilo, nie su viditelne ziadne zmeny na spodnom rade.
Odpovedať
tak ja by som to cele zakryl urcite az po zaklad. Len ma zaujima aj navlhnutie zakladovej dosky ale to asi az taky problem oproti murom nebude ci?
Odpovedať
ja som to minuly rok stihla po veniec a tak to bolo celu zimu. Ale len obvodove a nosne priecky. Zatial som si nevsimla ziadne poskodenia. Stavba je z ytongu
Odpovedať
Vytiahnuť obvodové steny trvá pár dní. Ak vieš,že nestihneš dať stavbu do zimy pod strechu,radšej kašli na to. Ja som urobil tak ako píšeš,mráz síce nič nepotral ale stavbe to rozhodne neprospelo.
Odpovedať
urob dosku a ked ju budes mat hotovu potom sa rozhodneš ak nestihneš do zimy urobiť strechu nechaj cez zimu iba dosku na jar alebo ak bude slabá zima múry sa dajú vytiahnuť ak bude treba aj za predlžený víkend, vlhkosť a mráz najviac škodia múrom takže bud ich zakryť na zimu alebo nerobiť. ak už ich urobíš a nedáš strechu tak ich aspon zakry zvrchu igelitom nech tam nestojí sneh.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?