HELUZ tehla

Zobraz úvodný príspevok
Dobrý deň. Chcel by som sa spýtať na skúsenosti s touto tehlou. (http://www.najlepsiatehla.sk/) Má tie medziotvory vyplnené polystyrénom a preto to vypadá zaujímavo. Začal som si obehávať stavebniny. Iba v jedných m navrhli aj toto a celkom to chválili. V ďalších dvoch mi povedali, že je to novinka a že by do toho nešli. Pretože sú vraj ešte neni známe všetky reálne vlastnosti tejto tehly. Takže moja otázka stojí, staval z toho niekto už a ak áno, spokojnosť? Ďakujem.
Odpovedať
1
14
15

Odpoveď na príspevok od ivetik78:

@davco3 no tak akosi nestihame popri praci, decka…
@ivetik78 Ahoj, len sa chcem zo zvedavosti informovat, ako ste na tom. Ako ste pokrocili. Uz ste zacali nieco aj? Vsak uz aj dost casu ubehlo, od toho, ako si posledne pisala...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zemie:

@ivetik78 Ahoj, len sa chcem zo zvedavosti inform…
@zemie ahoj, no myslim si ze tie papierovacky okolo toho vsetkeho by sme mali za sebou, neviem ale toto mi prislo asi ako najtazsia cast 😅 Ale clovek si aspon moze povedat ze ked uz zvladol toto vsetko, tak samotna stavba uz bude malina 😁 Chystame sa ku koncu mesiaca vyliat dosku 😊
Odpovedať
Profilova fotka

@zemie ahoj, no myslim si ze tie papierovacky oko…
@ivetik78 uplne ti rozumiem, tie papierovacky vedia fakt vystavit... to behanie po uradoch, povolenia, clovek ma pocit, ze viac stavia v kancelarii ako na pozemku. ale super, ze to mate uz za sebou! drzim palce s doskou. ked to vylejete, to uz je taky prvy realny “hmatatelny” moment, ze sa to fakt deje. a ver mi, ten pocit, ked prvykrat stupnes na vlastnu dosku, je fakt pecka. stavat by ste kedy mali zacat?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od maros_get:

@ivetik78 uplne ti rozumiem, tie papierovacky ved…
@maros_get no v podstate ked ratame s tym ze musime nejaky ten cas pockat kym to vsetko dozreje a spevni ... no ale v podstate ratam s tym ze koncom jula zaciatkom augusta.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zemie:

@bigger225 Vsak uvidis, ako sa vam to podari. Tak…
@zemie no ked sa na to tak pozrieme, tak mame zaciatok jula a povolenie stavebne mame od zaciatku maja. Za ten cas sme stihli zaklady a zakladovu dosku, vytycenie a pripravu inzinierskych sieti a makli sme si pocas vikendov tak aj prvy rad je zalozeny 😎 Takymto tempom verim ze do konca roka byvame 😎
Odpovedať
Profilova fotka

@maros_get no v podstate ked ratame s tym ze musi…
@ivetik78 lepsie tomu dat cas nech si to pekne sadne a je to fest pevne, ako potom riesit nejake praskliny. no a ked zacnete v lete, tak to budete mat pekne v suchu, dni su dlhe a prace pojdu rychlejsie. co ste vlastne vybrali, z coho staviate? ktore tehly?
Odpovedať

@zemie ahoj, no myslim si ze tie papierovacky oko…
@ivetik78 Bodaj by si mala pravdu. Ono sa moze stat velmi lahko, ze sa vyskytne nieco neocakavane, ale na vsetko sa da pripravit. Hlavne dobre, kvalitne materialy, s ktorymi sa bude robotnikom dobre robit. @bigger225 Tak to nestracate cas potom, to teraz teoreticky uz mate postavene aj, ci?
Odpovedať
@zemie No myslím, že by @bigger225 mal zvážiť, či netreba nechať stavbu vyzrieť. Nie narýchlo všetko presťahovať a potom sa čudovať ako sa posúvajú múrý, menia veľkosti izieb, prípadne dýchať plesne...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lucciinkka:

@zemie No myslím, že by @bigger225 mal zvážiť, či…
@lucciinkka Nechat stavbu vyzriet ma vyznam. Pri klasickych tehlovych domoch sa mury, beton alebo omietky pri vysychani mozu mierne pohybovat. Tie zmeny velkosti izieb mi tam ale moc nepasuju. Vsak zase to nie je tak, ze sa ti o pol metra posunie odrazu stena. Skor by to mohlo sposobit praskliny, plesne, vlhko...
Odpovedať
Profilova fotka
@marex4 ano, toto aj nam odporucali. ci naozaj chcem hned pokracovat, alebo radsej chvilu pockat so stahovanim, ale budeme mat istotu, ze nebudu zbytocne vznikat plesne a praskat omietka.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od potocok:

@marex4 ano, toto aj nam odporucali. ci naozaj ch…
@potocok len to mas tiez rozdiel, ked niekto nechava tu stavbu vyzriet tyzden, mesiac alebo pol roka, nebodaj este dlhsie mozno aj 😀
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od davco3:

@potocok len to mas tiez rozdiel, ked niekto nech…
@davco3 no tak nam odporucali nechat vyzriet dva mesiace. Neviem, ci je to dost ci nie, vraj to staci na spevnenie...
Odpovedať
@ivetik78 Dva mesiace uz nie je len take “zbezne pockanie”. Hlavne ked je cez leto teplo a materialy vysychaju rychlejsie. Ono, cele je to hlavne o tom, aby sa dom stabilizoval, aby sa vlhkost dostala von a aby si potom nemala hned po nastahovani prasklinu cez pol steny. Isto je to lepsie, ako tam nabehnut hned na druhy tyzden po omietkach a tvarit sa, ze uz je to tak ako ma byt.
Odpovedať
@marex4 ten udaj 2 mesiace je podla mna taky vseobecny, vela zalezi od rocneho obdobia. Ale je lepsie radsej dlhsie pockat, ako potom sa cudovat, preco mam praskliny, plesne a ine problemy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lub3ik:

@marex4 ten udaj 2 mesiace je podla mna taky vseo…
@lub3ik Tak pokial zacnes pred zimou a tie dva mesiace budes robit nic. Tak ano, zalezi aj od rocneho obdobia 😀 Ja si skor myslim, ze to zalezi od toho, aky material sa pouzije a kto s tym robi.
Odpovedať
@zemie jasne, ze treba aj material a firmu zohladnovat. Neplati to na vsetko a vsetkych rovnako.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
14
15
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?