Heluz 44 2 in 1

Co vravite na tuto tehlu? je to len marketingovy tah? je lepsie kupit obyc. tehlu a zateplit miner. vlnou? ake mate skusenosti?
Odpovedať
1
2
Ano. Tehlu najlepšie nekupovať vôbec :-). Dôvody hľadaj v starších diskusiách, už sa tu kvôli tomu veľa krát "vraždilo" :-)
Odpovedať
@lolop13 no máme ju na dome celom aj s celým Heluz systémom, samozrejme, že všetci nadávajú, že sme vyhodili peniaze a sme sprostí a pod.Ja by som sa opýtala odborníkov. Pýtali sa na búracie práce - rozvody, že to bude strašné... Teraz nám ich robili, je to v pohode..Nuž ale my sme chceli nízkoenergetický dom poschodový tehlový s vykurovaním na tepelné čerpadlo, základy sú s geocellom, teraz sme dávali chytré izolácie Pur penu na strechu Bramac therm systém, čo sú tiež pre laikov vyhodené peniaze a pod.Čo hovoria iní mi je ukradnuté, je to náš dom a dámeme si to, čo chceme my...
Odpovedať
Profilova fotka
my mame Heluz komin a zatial spokojnost.. ale to by bola asi aj pri inej znacke ;-)
Odpovedať
@lolop13 Tehla je tehla, je to rokmi overeny prirodny material so svojou tradiciou a kvalitou. Co sa tyka Heluzu s izolaciou, tak to je urcite dobra novinka, lebo to Heluz teraz vsade inzeruje a aj pan farar to v kostole vychvaloval. @roxana280 zakaznik vasich kvalit je mokrym snom kazdeho marketingoveho pracovnika, pravdepodobne ste rychlo zarobili vela penazi a preto nemusite rozmyslat nad efektivnymi vydavkami
Odpovedať
@stowasser jasne, vsetci sme zdedili a nakradli a rychlo zbohatli..a vsetko drahsie je neefektivne...prispievatel vasho hodnotoveho rebricka je ten kto ma posudzovat moju stavbu a rodinny rozpocet a nasu financnu politiku...dnes na ranajky vtipna kasa vsak, nemyslim, ze sa pozname, ze by ste si dovolit tvrdit odkial mame peniaze..urcite sme ich nezdedili a neukradli..a ak by aj ano tak vas je potom.....takych ludi co nevidia odkial sused zobral na novu strechu a zoziera sa preco on nema a v krcme kamosom rozpraval bludy a sebalutuje sa sebaospravedlnuje, preco on nema mam uplne najradsej...premyslame a studujeme a radime sa o kazdej investicii..keby sme boli blbi tak na taky dom nezarobime
Odpovedať
to je pravda že táto tehla je marketingový ťah. Jednoducho museli vymyslieť niečo čo sa bude predávať v dobe, keď si väčšina z nás nekúpi materiál širší ako 300mm. Určite tá minerálna vlna zlepší vlastnosti tejto tehly, ale kto vie niečo o prestupe tepla, vie že toto riešenie nieje až tak domyslené. Navyše, špáry medzi prvkami sú absolútne nedomyslené. Ale z iného pohľadu je to rýchlejší systém na spracovanie ako pri kombinácii muriva a tepelnej izolácie a keďže práca je drahá, z tohto pohľadu je to priaznivejšie. Ako hovorím 100 ľudí 100 názorov, ale z môjho pohľadu je tento systém len výsledkom tlaku na výrobcov tehál.
Odpovedať
heluz 44 2 v 1 je plnena polystyrenom, nie mineralnou vlnou
Odpovedať
@roxana280 je úplne jedno čím je plnená
Odpovedať
@roxana280 pomýlil som si ju s porotherm, ale aj tak platí to čo som napísal. Všetko má svoje pre a proti ;-)
Odpovedať
@jaro113 ja si naopak myslím, ze medzi polystyrenom a mineralnou vlnou je velky rozdiel, ten polystyren sme schvalne jednu tehlu nechali vonku na dazdi, pekne aby do nej naprsalo, co to urobi...nic, vyschla a bola ako predtym, neviem ci by tak reagovala aj mineralna vlna..
Odpovedať
@roxana280 a to má aký význam pre teba?
Odpovedať
Vyznam to ma asi taky, ze do steny sa nejaka vlhkost vzdy dostane - pri murovani, ale aj neskor. Vlna postupom casu "spadne" a nie je v ramci tehly rovnomerne rozdelena - vznikne nehomogenna izolacia. Toto sa pri polystyrene nestane - tam je blok polystyrenu v dutinke tehly pevny a tvarovo staly.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@roxana280 Takže izolovanie stien minerálnou vlnou je úplná blboť
Odpovedať
výrobcovia tehál niekedy stavali marketing na tom, že teplo je vedené cez tehlu a teda vytorili dierovanú tehlu. Teraz je marketin postavený na tom že teplo ide kolmo cez murivo aby dosiahli vysoké R. A toto je to zavádzanie. Pri prestupe tepla si teplo hľadá najľahšiu cestu
Odpovedať
@jaro113 Nie som odbornik, toto je ale mne znamy dovod proti pouzivaniu vlny na izolaciu - ako stien, tak aj strechy. Preto sme aj na strechu radsej pouzili striekanu PUR izolaciu - ta je tvarovo stala.
Odpovedať
@jaro113 Planujeme po dokonceni dat urobit termoviznu kontrolu. Tam sa jasne ukaze, ci je to marketing alebo fakt.
Odpovedať
@roxana280 myslím že čo nás učili na škole a prestupe tepla si to len tak nevycucali z prsta. A keď je reč o tomto tystéme, ľahšie sa vyriešia tepelné mosty pri kombinácii muriva a tepelnej izolácie. Samozrejme je to dlhšie na realizáciu ale každopádne lepšie. Inak teba by som bral ako marketinkovú pracovníčku, si presvedčená že je to výborné a nikto ti to nevezme :-)
Odpovedať
@roxana280 Je namieste povedať si zopár technických informácii o PUR pene ako najčastejšie používanom tepelnoizolačnom materiáli. PUR pena má veľmi dobré tepelnoizolačné a zvukovoizolačné vlastnosti, výborne expanduje a lepí (čo niektorí montéri až zneužívajú, ako sa môžete dočítať v časti „Nesprávne kotvenie“), ale má aj určité nevýhody. PUR pena nie je odolná voči UV-žiareniu, takže pri dlhšom vystavení slnečným lúčom dochádza k jej rýchlej degradácii, ktorú najprv registrujete len ako zmenu farby na oranžovohnedú, ale postupne dochádza k jej rozpadu od povrchu smerom do hĺbky. Do narušenej povrchovej štruktúry sa dostáva voda, ktorá v zime vymrzne, a tak dochádza k ďalšej degradácii PUR peny. Schopnosť absorbovať vodu je druhou nevýhodou PUR peny. Okrem toho, pri nasiaknutí vlhkosti do 5% objemu PUR peny sa jej tepelnoizolačné vlastnosti znížia až o 50%. Tento rozdiel môžeme porovnať s rozličnými pocitmi, keď máte oblečené suché a mokré oblečenie. Ďalší problém súvisí s nízkou pružnosťou PUR peny, ktorá neumožňuje stopercentne vyrovnávať dilatačné pohyby v škáre, vznikajúce v dôsledku tepelnej rozťažnosti rôznych stavebných materiálov pri striedaní teplôt v zime a lete. Pena po niekoľkých rokoch popraská alebo sa jednoducho odtrhne od steny či okenného rámu, a to má za následok zatekanie a prefukovanie pri silnom vetre a daždi. Čo s tým? Odpoveďou je poctivá montáž podľa STN 733134, kde sú presne definované materiály požadované na 3-úrovňové tesnenie pripájacej škáry s maximálnou ochranou tepelnej izolácie pred poveternostnými vplyvmi, ale aj interiérovou vlhkosťou.
Odpovedať
@roxana280 a nehovorím že je to vyslovene zlé, ale je to neefektívne. Aspoň za tú cenu
Odpovedať
@jaro113 Urcite, s vymenovanymi nevyhodami plne suhlasim. Nasa skladba strechy je nasledovna (zvonku dnu): 1) skridly 2) izolacna PIR doska 3) PUR pena 4) parotesna folia 5) sadrokarton PUR pena je teda vodotesne uzavreta a nasiakanie by nemalo hrozit.
Odpovedať
@roxana280 neviem koľko Vás vyšiel Váš dom (ale podľa použitých materiálov, odhadujem, že asi dosť), ale nemohli ste si za tie peniaze postaviť radšej pasívny dom s vlastnou elektrárňou?
Odpovedať
@slavoslav Pasivny dom v ziadnom pripade - stavat si dom a potom si nemoct ani otvorit okno a vyvetrat - to urcite nie. Ak mate na mysli montovany dom - to urcite tiez nie - tehla je prirodny material, ktory mi je sympaticky - nechcem mat stenu, do ktorej sa ani neda osadit hmozdinka :-) A myslim, ze cielom tohto fora je diskutovat riesenia a nie financie...
Odpovedať
@roxana280 to si myslíž že keď si postavíš dom v pasívnom štandarde, že nemôžeš otvoriť okno?
Odpovedať
@roxana280 v pasívnom dome môžete otvoriť okno... dokonca chodiť dverami :-) do SDK či iných dosiek môžete hmoždinku dať... zavesiť kuch. skrinky atď. akosi sršíte predsudkami...
Odpovedať
keď som si teraz pozrel cenu tohto systému na 1m2 a porovnal to s tehlou bez polystyrénu, rozdiel v cene je 38 €. Za to sa dá slušne zatepliť
Odpovedať
@lolop13 Cenníková cena je 150 €/m3. V stavebninách zvyknú dávať zľavy. Ak ti vo veľkosklade dajú 40 % zľavu, a kúriš lacnejším teplom, napríklad z plynu, tak za 90 €/m3 sa to oplatí kúpiť. Do izolácie ti môžu nalirzť mravce, odpadne izolácia, vzniknú mokré fľak, zatepľovanie bude drahé. Nekomplikuj si život zatepľovaním dobre izolujúcej steny pri relatívne lacnom teple.
Odpovedať
@roxana280 (kľudne mi tykaj) kto vám nahovoril, že v pasívnom dome si nemôžete otvoriť okná? neverte všetkému čo vám kto povie (vidím, že predajcovia sa už činili dostatočne :-) ) Pasívne domy nie sú len montované - montované majú v naších končinách veľmi málo výhod oproti nevýhodám (tiež ich veľmi nemusím) a pasívne domy budeme stavať všetci keď raz dostaneme rozum :-) A práve preto diskutujeme aby sa nenechali ostatní nachytať na riešenia na ktoré nie sú pre nich napr. efektívne (hlavne ak na to nemajú , tí čo majú tým to môže byť jedno). Vieš koľko ľudí chce teraz zateplovať tehly a tvárnice, ktoré sa rozumne zatepliť ani nedajú, len preto lebo naleteli marketingu? Ale netreba ľutovať v živote žiadne rozhodnutie.... :-)
Odpovedať
@slavoslav Heluz 2 v 1 nie je tehla ale tehlopolystyrén.
Odpovedať
@polystyren cenníková cena na oficiálnej stránke je 205 € na m3, najlepšia cena ktorú nájdeš na internete je 150 € ne m3. To že odpadne izolácia, to si hádam robíš srandu. Alebo že tam nalezú mravce. Áno ak to bude robiť odborník čo povie ze zatepľoval v nemecku, tak to možné je, ale ako to robil človek čo vie čo znamená technologický predpis, tak nič také nehrozí.
Odpovedať
@slavoslav zatiaľ neľutujeme, nemáme čo, hádam len to, že ešte nebývame v dome, sme ešte nedokončili..to čo nám stojí na dvore stále vylepšujeme a dotvárame naše predstavy, nejde o tehlu, či strechu, ide o pocit, že si stavame svoj sen, miesto kde budeme bývať, dýchať, miesto, ktoré by sme radi nechali svojmu synovi a tak ako raz povedala moja mama mne, stavali sme z toho, čo na trhu vtedy bolo a mysleli sme, že je najlepšie...domov je miesto, ktoré si vytvoríš sám preto, aby si sa cítil dobre... a čo sa týka pasívneho domu, ideme na veľmi malé straty pri rozlohe nášho domu a v podmienkach kde stavame by vykurovanie s tepelným čerpadlom nemala byť žiadna veľká položka a našou predstavou je fotovoltaika na výrobu elektriky, ale to až v budúcnosti, máme na to navrhnutú strechu a správne orientovaný pozemok..... a zas by mohla vyvstať otázka, že prečo drahé čerpadlo, no lebo manžel plyn do domu proste nechce i keď je na pozemku..všetko je proste o tom, ja chcem toyotu, lebo si myslím, že je spoľahlivá, manžel susuki, lebo tá má lepšie 4*4, ale to len na ilustráciu, každý nech si kúpi na čo má a v čom sa bude cítiť dobre...a viem o tom, že ĺudia robia chyby lebo im toho ochodníci narozprávajú..žiaľ, ale ľudia niekedy ani nechcú počúvať, keď im niekto ozaj dobre radí, lebo je to o pár eur viac..Slováci chcú bývať lacno a hneď, preto toľko montovaných domov, alebo ytongu a pod.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?