Heluz 25 Sti - skúsenosti s obvodovým murivom

ahojte uvazujeme nad obvodovymi murmi HELUZ STI 25 cm a na to bud 12 alebo 15 cm EPS. Planujeme bungalov s valbovou strechou. Mate niekto prosim s touto alternativou skusenosti? Nie je to az moc uzka obvodova stena co sa tyka nosnosti? Ako druha alternativa - HELUZ PLUS 30 + 10-12 cm zateplenie alebo Porfix plus 300 + 10-12 cm zateplenie. co by ste si vybrali?
Odpovedať
25cm tehlu a cim viac EPS tym lepsie, pod 15cm nechod
Odpovedať
my ideme 30heluz sti a 20 sedy eps
Odpovedať
Profilova fotka
@oupi STI je zbytocny luxus ak ides zateplovat a ktomu je krechkejsia. A EPS tolko aby to bolo navratne.
Odpovedať
Ja idem davat na obvodove murivo Heluz STI 30cm + 25cm sedy EPS.
Odpovedať
Do steny sa vysekava aj elektrika a hlavne voda/odpad. Na to netreba zabudat a uvazovat s tym. Pokial tam nic take nepojde, a statik to povoli, no problemo
Odpovedať
z 25ky ytongu sa stavaju viacposchodove budovy..takze nejaky bungalov je bez problemu. Zasekat vodu nie je problem, odpad si treba naplanovat vopred a nebude treba sekat do obvodovych stien
Odpovedať
Nososnosť keramických alebo pórobetónových tvárnic je závislá od užívania stavby.. v prípade bungalovu, alebo klasických poschodových rodinných domov je to bez problémov,no viac poschodové budovy by pri Vami uvažovanej hrúbke asi z najväčšou pravdepodobnosťou nedopadli dobre.
Odpovedať
z ponukanych variant heluz plus 30cm + izolacia 12cm. kebyže mám úplne zo všetkých variant vybrať možných, tak porotherm 30cm profi + izolacia 12cm sivá.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?