Externá pivnica

Zdravím, riešim dilemu zateplenia/odizolovania samostatnej modulovej pivnice, ktorá bude čiastočne zasypaná zeminou. Uričte je nutné odizolovať ju napr. náterom od vhlkosti. Len je nutné použiť aj syrodur (prip. akú hrubku) kvoli mrazom. Nopovú foliu? Pivnica je určená len na skladovanie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od konvl:

Zdravím, riešim dilemu zateplenia/odizolovania sa…
@konvl mám ju vykopanú vo svahu , celá je v zemi,skalobeton na vrchu od 0,5-1,5 m hlina,izoloval som len,prednú časť i dvere, je predelená , ovocie sa nemôže miešať so zeleninou hlavne zemiaky, a musíš mať vetranie,mám cez dvere i komíny do hora musíš tam dať oceľovú sieťku aby ti nevošli hlodavce, hlavne potkany, v zime to zapchávam vatou, po bokoch mám odvodnené, vyviera mi tam voda ale málo na studňu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@konvl mám ju vykopanú vo svahu , celá je v zemi,…
@duzu ďakujem pekne za info. To vetranie je určite nutné, musim to tam niekde zakomponovať a zrealizovať. A viete mi povedať, čo ste použili na izolovanie, či vôbec má zmysel použiť nejakých 5 cm, alebo aspon 10 cm syroduru...
Odpovedať

@duzu ďakujem pekne za info. To vetranie je určit…
@konvl 10 cm styrodur len na prednú stenu toho veľa netreba má 3,5 m šírku a 2m výšku na vrchu mám cestné panely 20cm hrubé 3x2m zohnal som lacno, na nich natavená ipa aby nepretekali, len hlina by to prepúšťala, pred pivnicou altánok s krbom na grilovanie
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@konvl 10 cm styrodur len na prednú stenu toho ve…
@duzu super, ďakujem za praktické rady. A podobne planujeme priestor pri nej využiť na niečo funkčné.
Odpovedať
zalezi na co tu pivnicu chcete. Ak na sklad zeleniny napr, tak urcite ju od vlhkkosti neizolujte, teda izolujte steny a strop, ale dno urcite nie. Ak sklad naradia a veci ktore prave vlhkost nici, tak odizolovat poriadne. Zateplenie urcite, ale iba steny a strop, dno by som neizloval, kedze aj samotna zem ma urcitu teplotu, ktoru v zime vyuzijete.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mduro19:

zalezi na co tu pivnicu chcete. Ak na sklad zelen…
@mduro19 dno nemám izolované ide odtiaľ chlad v lete alebo teplo v zime dal som tam len mletý kamenec aby som nehodil po hline steny mám izolované len proti vlhkosti, všade je hlinená pôda, niekedy to brali na výrobu tehál, igelit v kuse 8x8m a všade okolo mám police i prepravky,
Odpovedať

Zdravím, riešim dilemu zateplenia/odizolovania sa…
@konvl my máme exetrnú kopanú, taký dlhý slíž 8x2m rozdelený na polovicu dverami. V zadnej časti mám vodáreň, je prilepená ku studni.. tam máme zemiaky, zeleninu. Predná časť je na ovocie- jablčka a sklad prepraviek a demižonov. Izolovaná je iba z vrchnej časti, hore na betonovej doske je 10cm styrodur, na tom nopová folia a celé je to zasypané 60cm zeminou plus zámková dlažba. Je odvetraná dvomi 10cm plastovými rúrami, každá polovica samostatne. Dnes by som ju možno vykopal ešte o pol metra hlbšie, aby bol násyp na vrchu vyšší. Ked som tú jamu kopal, /ručne/ tak som mal veľký rešpekt a zdala sa mi dosť hlboká..
Odpovedať
ďakujem za podnetné príspevky...teda určite je vhodné odizolovať tie časti, ktoré nie su v nezamrznej hlbke, kedže nie sú chránené dostatočnou výškou zeminy. A základ je hydroizolácia (stien a stropu) a správne odvetranie (a príp. vytvorenie predelenia skladovaných potravín) ..no s vašimi názormi sa snáď uberiem aj správnym smerom ..
Odpovedať
mohli by ste posunut fotky odvetrania ako to máte ukončené nad zemou? hlavne v tej zamkovej dlažbe
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?