Do akej výšky dať sokel?

Do akej výšky dať sokel alebo koľko cm?
Odpovedať
Profilova fotka
myslíš tým sokel ku keramickej dlažbe? ak áno, tak naj je originál sokel k danej značke, alebo ti minimálne pomôže pri zmeraní výšky. má ho v ponuke kadžá lepšia značka. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
myslim ze nemyslel sokel na dlazbe ... - myslel sokel na vonkajsej stene budovy...
Odpovedať
Profilova fotka
A musí byť sokel? Ak máme predsadenú strechu a bude silikátová (omývateľná) omietka, okolo okapový chodník kamienkový,.. Ja by som to rada bez sokla. Je nutný?
Odpovedať
Profilova fotka
aha :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tu je jeden clanok o sokloch - na dome... http://lepsiebyvanie.centrum.sk/stavi... ale nenala som tam jasnu odpoved v akej vyske nad trenom by mal byt... doteraz som si myslela ze 15cm staci... my mame minimalnu vysku 25cm.
Odpovedať
Výšku sokla ovplyvňuje - do akej výšky daš izoláciu proti vode a vlhkosti pod betónovú dosku - a výšku sokla ovplyvňuje aj výška celkovej stavby včítane komína nad strechou, máš dané v stavebnom povolení a funkcia sokla je pekne opísaná v tom článku čo dala cerler, zasunutý sokel hlavne urýchľuje aby zo steny stiekla voda.
Odpovedať
ja mám v projekte hydroizoláciu vytiahnuť do výšky min. 35 cm nad úrovňou terénu. Podľa toho treba dať aj sokel. Má niekto info ohľadne nutnosti zatepliť sokel a základy?
Odpovedať
Profilova fotka
2vlado2226: jednoznacne zateplit aj sokel a zaklady. Vznika tam tepelny most. Ak nemozes obkopat zaklady, aby si to potiahol az do nezamrzajucej hlbky, tak bud ciastocne, tak sa to riesi aj poslystyrenom do L - teda na stenu a zbytok pod odkapovy chodnik(alebe ako sa to vola) - minimalne na 80 cm.
Odpovedať
marek27: nemáš nejaké info ohľadne perlitu v tehle (1.rad, prípadne celá stena)?
Odpovedať
Profilova fotka
vlado2226: tak to bohuzial nemam. Co viem skor sa pouziva pod zakladovu dosku penove sklo. Co viem perlit sa pouziva na do betonu alebo omietok - na zlepsie tepelne izolacie.
Odpovedať
podla baumit postupov malo by to byť minimlne 30 cm my planujeme 7-10 cm nad "0"
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
je toto normalne spraveny sokel? vid foto...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
mozem? ked mam podsadeny sokel asi 14cm neviem ci je zatepleny pripajam fotku, natrela som pre istotu izolaciou a mozem rovno nalepit obklad?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Poprosím o radu, mam na zakladovych pasoch 2 rady DT, tieto som z vonku zasaloval Styrodurom, nad DT bude cca 12-15 cm platna, je potrebne este z vonkajsej strany styrodur obalit nopovkou ? aky vysoky mam nechat sokel??? bude to moc maly soklik ked zasypem cely prvi rad DT ? tym padom by som mal nad terenom DT co je 25 cm + deka 12-15 cm. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@danifedor Styrodur pod výškou terénu treba obaliť nopovou fóliou.Sokel by mal mať nad terénom minimálne 25-30 cm.
Odpovedať
@antonmesaros tak to obalenie v mojom pripade bude prva rada DT, potial zahrnem hlinou a teda sokel bude DT 25 cm + 15 cm platna - to uz bez nopovej folie teda. Dakujem za radu
Odpovedať
Profilova fotka
Nopovka sa dáva len pod úroveň terénu.
Odpovedať
Styrodur by mal posobit ako izolacia proti vlhkosti, naco este nopfolia? @antonmesaros
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?