Dalsia skusenost s porfixom

Bral by to cert, ale zdielam moju skusenost s profixom. Pokial Vam a to mi verte ze zostane, zopar tvarnic z tej a tamtej palety, alebo zoberiete novu paletu na dalsi rad tvarnic, vznikne Vam vdaka tvarnice znazornenej v karikature nepekny mur. Nepresnosti su zvyrazene, aby bolo jasne o co ide. Mozem neskor poskytnut fotografie jednotlivych tvarnic s prilozenym centimetrom pre overenie. S tymto neduhom nejde absolutne nic robit, pretoze by som musel obrusit kazdu tvarnicu. Cize zrozumitelne : nie je problem dzlke, ci rozdielnej sirke tvarnice, ktore sami o sebe vytvaraju zuby, ale aj v nedokonalom 90 stupnovom uhle tychto stran. Nuz, za tu cenu, bud naozaj si priplatit za ytong, alebo ist do realne nizkonakladoveho materialu vo forme najlacnejsej tehly. Pretoze s tymto sa clovek tak ci tak narobi, aby to vyzeralo schopne. ytong bol v mojom priapde plus 1000, ale tehly minus 2500 oproti porfixu.Tato zlata stredna cesta stoji doslova za hovno.
Odpovedať
V technických listoch má porfix uvedené rozmerové tolerancie ak ich nespĺňajú treba ich vymeniť na ich náklady. Ak je to takto vidieť určite je to mimo tolerancie. Čo som bola ja pomáhať na stavbe nám pekne sedel.
Odpovedať
Tak sme sa dobre nakoniec rozhodli, tiež sme zvažovali Porfix a nakoniec sme kúpili Porotherm.
Odpovedať
@weggie Ja si rad pozriem fotky s metrom. Inak to vyzera katastrofalne. :-S
Odpovedať
@weggie Podobné problémy sme mali aj my, ale za tie ušetrené prachy to rozhodne stojí. Keď sa muruje, vonkajšia strana ide do roviny (a ešte ju prekryješ zateplením) a z vnútra to zrovná strojová omietka. A ak by si chcel dať tenkovrstvé omietky, za deň škrabania (vyrovnávania) nerovností určite nedáš tých 1000€ čo sa ušetrili oproti Ytongu... M.
Odpovedať
@weggie Tesime sa na fotky....
Odpovedať
@weggie Nechapem, co riesis akoze. Za ten cenovy rozdiel tehly oproti porfixu si mozes dovolit zaplatit murara na murovku 80m3 muriva. Porobeton musis jednoducho chciet, tam ekonomicke dovody vobec neexistuju.. :-|
Odpovedať
@weggie Vidím že to je zastejno. Dali sme porotherm tehlu, tam zasa sa rozpadala moc. Bola moc krehká, aj mi zreklamovali 2 palety. A krivá bola tiež dosť. Robilo to aj pol centimetra. Ale aspoň to nebolo tak drahé.
Odpovedať
Slubene foto prikladam.. Mam ich aj viac, ale aj tak na nich nie je vidno to, co ma byt v realnom 3D svete.. Takze len zopar prikladov.. (ktore sa opakovali) @topfield @lubomird @17juraj17
Odpovedať
@weggie Minule som videl jednych murovat porfix na klasicku maltu. Vtedy som myslel, ze su asi preskoceni.. :-| :-N
Odpovedať
dnes dalsia skusenost. 20cm porfix, nosna. na vysku dve vedla seba, jedna +1.5mm, dalsia -1mm. mam aj foto.. zajtra poslem :) nadherny zubok to tam urobilo, hladal som na palete dalsiu +1.5mm, ale boli len -1mm a +-0mm ide o rozmer na vysku, to je dost kriticke.. cize musim vyrovnat lepidlom, co by sa nemalo, alebo oskrabat.. super presny material, porfix. gratulujem porfix..
Odpovedať
inak mimochodom.. objednal som si 1 paletu ytongu, len tak pre porovnanie.. a on je taky jemnejsi :D detailnejsie bublinky.. ma lepsi uchop na perodrazku, co je podla mna plus.. (zmesti sa tam aj vacsia ruka a zmesti sa tam ruka, ked sa uklada kolmo na inu tvarnicu, kde nie je uchop), ale co sa tyka konkretne presnosti, uvidim o par dni.. dam vediet.. dnes som sa kvalitne spalil.. pitny rezim 0.5L/hod nestacil.. a to som za cely den nebol na toalete ani raz.. nuz, oblicky maju co robit asi :D ale nestazujem si, robia si zo man srandu, zej a nemusim uz ani na dovolenku ist. ale ved ja som zatial usetril murovanim v pohode 1000eur v cistom, to uz na dovolenku moze byt :D
Odpovedať
weggie, ty si tu normálne vedieš online stavebný denník :), vrátane biologických vplyvov stavby na tvoju telesnú schránku :), zajtra pridaj rozbor stolice, keď už sa dúfam dostaneš na tú toaletu :) a nejaké tepové frekvencie merané počas dňa :).
Odpovedať
Článok sa načítava...
@weggie mudre navody hivoria ze to prebrusenie rady z vrchu je bezne, jasne ze ale sa nikomu neche. Daj potom foto ytongu ako dopadol test
Odpovedať
@sysell nemam problem s prebruseni, bezne som to musel robit kazde dajme tomu 4 rady, niekedy 3, podla toho ako som vyberal tvarnice a ako sikovne som ich ulozil ja sam.. len je to take divne.. cakal som za take prachy nieco viac, daleko viac. keby staviam znovu, zvazil by som aj toto, mozno by som uz isiel do betonovej stavby.. resp, ta nepresnost stoji zopar hodin roboty navyse, a to je uz na zvazenie.. ked si tak uveodmujem, kolko minut som stratil hladanim inej tarnice, tak prebrusenie by ma stalo tak max 1 minutu. asi fakt, lepsie bprebrusit vzdy, ako klepkat do blizko dokonalosti. @beginner7 to bola skor taka ironia, to opalenie.. inak nie som fekalista, aby som verejne rozpraval o mojich kakibakach... a bavil som sa o malej toalete, a to skor z toho dovodu, aby ludia mne podobni, a tych nie je absolutne nula, si davali pozor na pitny rezim.. kedze ak by si niekto trufol byt 10-12hod na MAJOVOM slnku, to je 5-6L vody navyse nad bezny pitny rezim. malokto si to uvedomuje, ake je to kvantum vody.. zas nie sme az taka tropicka krajina.. proste je to zaujimave ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@weggie je jedno co kupis....ytong veru iny nieje....staval som z porfixu, ale nejak extra krive kusy som nemal - treba reklamovat
Odpovedať
lenze ak je 1 tvanrica z radu nizsia ako zvysok, mam obrusit x metrov tvarnic, alebo co s tou jednou? tahat maltu do 2-3mm b nemalo byt pripustne, alebo je ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?