Chyba v obvodovej stene? tehla porotherm 38

Profilova fotka
ahojte idem si po radu lebo mam vazny problem a rad by som poprosil vas nazor ci sa da nieco stym robit... byvame v rodinnom dome uz treti rok pocas tychto troch rokoch som to nejako neriesil ale ako nahle sa nam narodila dcerka tak tuto zimu uz je to pre mna vazne.. v kuchyni je do obvodovej stene zasekana odpadova rura plus aj voda.. ked si pozriete foto tak vidno ako je rura prichytena sadrou ale nebola ta narusena tehla uz nijako zapurpenovana ani nijako osetrena nanu rovno natiahli omietku.. plus na dalsej foto vidno ako je tahane kurenie.. kurenar sa drzal projektu po pravde uz nikdy viac by som takuto hlupost neschvalil ze tam kde je kuchynska linka kurenie netreba.. lebo a tu je te problem co sa chcem spytat citit od tej steny chlad dokonce ked stojim pri okne citim ako mi na nohy taha chladny vzduch.. co je este lepsie kuchyna je na severnej strane.. myslite si ze ked vysekam omietku a dostanem sa na tehlu tak ju chcem zapurpenovat kompletne vsetky diery co uvidim .. ma to vyznam? pripadne co mi poradite poradite mi prosim vas co stym robit? ja som rozmyslal uz aj nad tym ze by som na tu stenu za linkou nalepil polystyren aspo daku hrubku 3cm ma to vyznam? alebo si este mozem narobit komplikacie.. pripadne pod kuchynsky nabytok by som hodil dake elektricke rohoze? poprosim vas nepiste mi take predaj to to boli ale majsty atd.. ja len vas ziadam o radu.. ci sa to da dako zachranit.. este dodam ze obvodova stena je zateplena polystyrenom 160mm dakujem za pomoc
Odpovedať
Najskôr by som si požičal termokameru a až potom niečo riešil. Alebo kúpil, cca 150-180€, hoc aj telefón Cat S61 (S60). Je to vďačná vec.
Odpovedať
@rumy Všetko je ok, určite nerozbíjajte omietku a nič dodatočne nezapeňujte. Had sa pod linku naozaj nedáva, dom máte zateplený dostatočne, začal by som tým, že by som zvýšil prietok podlahovky v kuchyni, alebo prestal behať po dlažbe bosí a začal nosiť ponožky.
Odpovedať
A aký rozumný dôvod je nedávať teplovodné vykurovanie aj pod linku, či nábytok? V cene? Tých 10-15 m2 na dome urobí tak zásadnú sumu? 100-150€? Za to, je mnoho ľudí, čo museli napriklad riešiť pleseň za kuch. linkou. Keď už niekto tvrdí, že isto sa nedáva... A áno, keď je zima, tak ponožky, sveter, rolák, čiapka, rukavice. Tým je všetko vyriešiené.
Odpovedať
@rumy ešte by si mohol napísať čo je za problém. Pleseň,zima??
Odpovedať
Vyzerá to na netesnosti. Termokamera. Keď v takto izolovanom dome cítite chlad určitom mieste, nie je to absenciou podlahovky pod linkou. Predpokladám, že aj v podlahe je izolácia.
Odpovedať
Hadice pod linku nedávajú len diletanti.
Odpovedať
Profilova fotka
@jumt ked stojim v kuchyni tak citim ako na nohy mi taha chladny vyzduch..plesen sa mi nerobi.. Podlahove kurenie som tak nastavil ze v kuchyni ma najrychlejsi prietok... Nasiel som v mobole foto z termokamery ale zajtra pohladam na pc druhe foto..pripadne znovu nafotim.. Inac o dve miestnosti na tejto istej obvodovej stene mam samotne wc a tam som nal podobny problem rozobral som sadrokarton a zistil som ze odpadova rura bola tiez zasekana do tehly tu som vypurpenoval a ten chlad uz necitit dokonca wc si uz drzi aj teplotu ..pred tym ked kotol vypol kurenie tak wc rychlo ochladlo..preto som toto iste chcel spravit v kuchyni ale povedal som si ze sa radsej obratim na daku uzitocnu a rozumnu radu..nez sa pustim do toho..
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr ano aj v podlahe je izolacia..len ja si myslim ze ta stena v kuchyni tym ze bola tehla narusena tak z nej ide ten chlad..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?