Briterm alebo Porfix

Potrebujem radu. Mam cenovu ponuku na tehlu briterm 300mm a porfix 300mm. Rozdiel je cez 1000e na stavbe v prospech tehly. Nebudem banovat pocas prace ze som volil tehlu ? Sú drachšie omietky alebo veniec atd v pripade tehly ? Ďakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas2589 do tehly sa horšie drážkujú ryhy na elektriku, vodu...ja mám porfix
Odpovedať
@lukas2589 na porfix natiahneš tenkovrstvu omietku(lepidlo, sieťka stierka) na tehlu musíš nahodiť min. 1,5cm omietku. neviem ako ti to vyjde s cenou (daj si spraviť ponuky. S porfixom sa aj ľahšie robí. Tehly sa dosť lámu, tak zváž či to je pre teba na škodu. Ja volim tiež porobetón.
Odpovedať
Zohnal som porfix 45m3 a 60m2 prieckovky 150mm za 2800,- tak som to zobral. Myslim ze to je dobra cena. Tak som neriesil tehlu. Tehla bola za 2500.
Odpovedať
@topvideo robil si drazky do tehly? Ja ano a rezanie je v pohode a vylamovanie je detska hracka. Ja osobne som za tehlu. Kazdy omietkar s ktorym som preberal omietky mi povedal, ze radsej robi tehlove steny ako porbetonove.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk nerobil...ale sused hovoril, že videl jedného ako to robil:-)
Odpovedať
No ja som bol na stavbe u kamarata a tomu akurat robili eletriku. Všade prachu bordelu. Kotučom vyrezavali dražky. Porfixe je asi lepsi na toto ale aj tehla sa da asi opracovať.
Odpovedať
Profilova fotka
Znamy sa tiez rozhodoval ze co bude vhodnejsie a isiel nakoniec do tehly, vraj mu poradil otec ktory sa stavbarcine niekolko rokov venoval a ze on neda na tehlu dopustit - nuz musis si sam zvazit :-)
Odpovedať
Len pre vasu informaciu zakladatel temy si uz vybral a bol to porobeton ;-) Stavitelia stavajuci z tehly vyuzivaju porobeton na problematicke miesta, ale cuduj sa svetu uzivatelia porobetonu tehlu pouzivat nepotrebuju :-D PS tehla uz nie je to co kedysi ;-)
Odpovedať
@rkorba jop, ja z porobetonu budem zvysovat parapet ;). Ale zase by som siel do tehly na hlavnu stavbu ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?