Beton na preklady... koľko materíalu na 4m3 objemu prekladov + recept na betón

Profilova fotka
Ahoj, chcem sa spýtať, že keď mám vypočítaný objem prekladov cca 4 m3. Koľko mám kúpiť cementu (300 kg na 1m3 betónu ???) a štrku ( aký druh resp. frakcia) ? Miešačku mám kúpenú 160 l. Najdlhší preklad bude mať 4,1 m (3,5 m svetlosť) Aký je pomer miešania? 1 vedro cementu + 3 vedrá štrku + primerane vody ??? Ďakujem.
Odpovedať
@predatorzv objednas si pumpu 4,3m3 betonu a zalejes to tym, usetris minden roboty, plat ludom co to budu s tebou robit, chrbticu nervy + kopec casu na zhananei piesku cementu atd.
Odpovedať
@sysell presne toto som chcel napisat. @predatorzv ak by si mal problem kvoli pristupu s domiesavacom (existuje aj taky domiesavac + pumpa v jednom) tak potom vies zavolat cerpadlo na beton - ja som objednaval odtialto http://www.pkssro.sk/cbz.html + domiesavac z betonarky.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell NO a môžem zavolať domiešavač, keď potrebujem len cca 1,5 m3 betónu? Tých + 2,5 m3, som prirátal 4 terasové stĺpy, ale to neviem vymurovať naraz, takže ak domiešavač tak by som potreboval len 1,5 až 2 m3.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som tiež neriskovala vlastným betónom a trápením sa s vykladaním betónu hore do vencov. Objednaj si pumpu a betón... na vencoch sa ti naozaj neoplatí ušetriť. Resp. keď ide o preklady - taktiež veľmi dôležité nepodceniť to.
Odpovedať
Profilova fotka
@andyno Ten odkaz sa mi pozdáva. Len by som potreboval toto zo ZV alebo BB.
Odpovedať
@predatorzv myslim ze sa to da pozicat aj v pozicovniach. v BB napr. Ramirent
Odpovedať
Profilova fotka
Objednaj si PUMI (kombinacia betonpumpy a domiesavaca all-in-one), minimalne v Detve 1 je (https://www.betonserver.sk/beton-bau), do 4m3 ti to dovezu a rovno vypumpuju na miesto kde chces. v 160l miesacke by si to robil 2 dni a 2tyzdne sa spamataval z bolaveho chrbta (su to 4m3=8 ton vahy)
Odpovedať
@predatorzv tak dovezu ti aj pol kubika ked zapkatis, nsjlepsie by bolo robit to naraz aby si usetril. Ak chces len 1.5 objednal by som mozno obycajnu miesacku a vykydol to do dakej ohradky a a vynosil to len treba ozaj viac ludi a svihut si. Lebo zhanat kubik piesku platit dovoz potom vozit vrecia a miesat to ... mozno daco usetril ale ja by som to kaslal.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ďakujem za komenty, vyriešené. Objednám domiešavaš s pumpou (pumík) na ten 1,5 m3. Ďakujem, že mi Vaše rady ušetrili mordovanie sa... ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?