Armatura do stien

Zdravim vas, chcel by som sa poradit ohladom vhodnosti nahradenia viazanej vystuze karisietou. V projekte mam spodne poschodie (garaz) robene zo zelezobetonu. Steny hrube 20/30cm. Je tam armatura vodorovna roxor 8, zvisla roxor 10. Kvoli pracnosti by som to rad nahradil zvaranou sietou, pokial mozno s rovnakymi odstupmi drotov a teda oka by boli 20x20cm. Trosku je problem ale taku siet najst. Na vychode je jeden vyrobca Wagner ale musel by som si zabezpecit dopravu a kvoli 1800kg...no neviem. Co si myslite, je to skutocne o tolko pracnejsie viazat vsetky pruty ze sa vyplati priplatit si za siet? Nemam predstavu kolko by trvalo viazanie cca 1200m zvisleho drotu a 900 vodorovneho. Co by ste poradili, riesil uz niekto podobnu vec? Vdaka
Odpovedať
@zetak zavolaj statikovi nech ti to navrhne so sieťami
Odpovedať
@slavoslav Statik je jasny, ten navrhol zvislu armaturu priemer 10. Ak budu take siete, nie je proti. Mna zaujima ako to je pracne a co by sa viac oplatilo (zvarana siet robena na mieru je drahsia +40% oproti beznej).
Odpovedať
Profilova fotka
Da sa to riesit aj tak ze sa da KARI siet s pruty 8/8 oka 150/150 .. a do kazdeho druheho oka vlozis jednu desiatku alebo osmicku prut.. Musi byt zachovana plocha vystuze v reze na mb.. a da sa to aj tak docielit.. ak mas tam 10/150 As=518mm2 ak das KARI siet fi8/8 oka 100/100 As=502 mm2 - to by mohlo bavit.. myslim ze to je v rezerve.. ak das fi8/8 oka 150/150 a do kazdeho druheho oka este jednu desiatku prut tak si na ploche vystuze As=567mm2 .. cize viac ako su fi10/150 .. rozdelovacky by nemal byt problem to mas osmicky.. Potom, ale odporucam KARI siete orientovat na vysku a stykovat len zvislo !!!, nestykovat nejake odrezky vodorovnym stykom. A bolo dobre by to navrhnut vlastnemu statikovy - nech to schvali nech ho neobchadzas.. drzim palce.
Odpovedať
Profilova fotka
Ci vystuz alebo kari siete zalezi aky parameter budeme porovnavat. Mnozstvo vystuze: prutovej vystuze je menej, kari siete je nutne castejsie stykovat, rychlost montaze" jednoznacne kari siete , neporovnatelne rychlejsie. kvalita zhotovenia a staticke fungovanie: jednoznacne prutova vystuz. Zalezi od vyznamnosti daneho prvku. Na ohybane prvky a hlavne nosne je lepsie davat prutovu vystuz. Na nejake "podruzne" lepsie kari siete. Ako statik do steny ktora je namahana zemnym tlakom (a toto zatazenie je dominantne) dam tiez radsej prutovu vystuz. Ak by to bola stena nejakeho nizkeho plota namahaneho len vetrom.. poviem "dajte tam cokolvek". Osobne tiez nerad nahradzam prutovu KARI sietou, zas na druhej strane kde viem ze to nie je nevyhnutne tak dam KARI. Vam dal statik kari siete fi 8/10 - cize v jednom smere prut fi8 v druhom fi10. Takymto sietam je lepsie sa vyhnut lebo murphyho zakony funguju dokonale.. a siet sa osadi presne naopak ako by mala.. tak len take doplnenie
Odpovedať
Profilova fotka
nepochopim jednu vec , našo ludia kupuju projekty , ak jednu z najdoležitejších vecí / statiku / robia po svojom. večná téma.
Odpovedať
@fabo123 lebo bez projektu nedostanu stavebne povolenie
Odpovedať
@fabo123 to co povedal slabak plati a tiez lebo chcem usetrit. Je rozdiel ked budem 10 dni platit za prenajom komplet debnenia alebo len 6. A tiez viazanie zeleza nebude take narocne - dalsie usetrene € (tolko moje uvahy, ktore som si tu chcel prebrat).
Odpovedať
Profilova fotka
ked tak pocuvam , mam napad. nedaj tam vobec zelezo a usetris este viac. koncim debatu v tejto teme. nema zmysel.
Odpovedať
@zetak neviem či si ma správne pochopil. Statika som nemyslel v zmysle "že ak bude taká kari tak nič proti tomu nemá" a keď nebude tak si trhni nohou, alebo si ju daj vyrobiť, veď on to neplatí. Statik nech to navrhne na kari aké sú napr. fí 8 100x100, alebo posúdi či to možné je.
Odpovedať
@fabo123 konci si co chces, nic podstatne si tu nepovedal, ale take kokotske napady si nechaj pre seba. @slavoslav - so statikom som hovoril, on vravel, ze zvisla vystuz nemoze byt z fi8, to je moc tenke a ohyba sa to aj keby som jej vraj dal viac, preto zvazujem siete z fi10.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?